Вујошевић иде у Истанбул на испитивања за трансплатацију

БЕОГРАД: Најтрофејнији тренер у историји КК Партизан Душко Вујошевић у недељу путује у Истанбул где ће започети процес испитавања за трансплатацију једног бубрега, због чега је затражио од Кошаркашког савеза Босне и Херцеговине да га неко из руководства привремено мења на месту селектора.
vujosevic dusko/Fonet
Фото: FoNet

Вујошевић је у саопштењу, које преносе медији из БиХ, објавио да одлази у Турску на лекарска испитавања пред планирану трансплатацију.

"Тај захват чекам дуго и будући да сам свестан захтевности читаве ствари желим да се зна да је операција неодложна, али и да чињеница што се она временски поклапа са завршном фазом квалификација за Светско првенство мене не чини мирним. Зато желим да руководство КСБиХ преузме руковођење репрезентацијом за време мог болничког одсуства и периода рехабилитације", поручио је Вујошевић.

Он је додао да очекује да се репрезентативци мобилишу за утакмице у септембру.

"За мобилизацију први корак је одазив да играју за репрезентацију. Очекујем да поступцима покажу оданост кошарци, а да патриотске изјаве дају евентуално тек када се одазову на позив и дођу на припреме", написао је Вујошевић.

Репрезентацију БиХ у септембру чекају мечеви са Финском и Чешком.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести