За пехар на међународном кошаркашком турниру у Бечеју боре се клинци из три земље

Храм спортова крај Тисе у Бечеју домаћин је традиционалног, шестог по реду Међународног кошаркашког турнира, у организацији кикиндске Спортске агенције ДАТА.
Becej, kosarka
Фото: Dnevnik.rs

Истина, масовност је у односу на раније године нешто опала, али организатор је задовољан како се све одвија. Ваља истаћи да је турниру претходио петодневни кошаркашки камп за девојчице и дечаке, на којем се радило по општем и индивидуалном програму.

„Управо смо уручили дипломе и медаље за учешће у кампу, који је окупио 40 деце из Румуније и Србије. Руководилац кампа био је црногорски тренер Раша Мијушковић, а повремено су на индивидуалном програму радили и наша репрезентативка Сара Опачић, репрезентативка Румуније Ребека Липован, Анђекла Кривокапић из Хрецег Новог и Немања Павловић из Новог Сада. Дефинитивно, јануар није погодан за овакву активност и наредне године ћемо се окупити последње децембарске недеље. Задовољни смо условима, радом тренера и деце у кампу, па верујем да ће барем део наученог презентовати на турниру“, рекао је власник Спортске агенције ДАТА Данијел Тамаши.

Пошто се завршио камп, стартовао је и турнир под називом „Игре пријатељства“. Овога пута играче се само у мушкој конкуренцији, али организатор је ипак задовољан.  

„Истина је да нас је мање, али ту су деца из 11 клубова, разврстана у 21 екипу у четири узрасне категорије од 10 до 15 година и то из три земље. Наравно, овдашњих клубова је највише - укупно осам, два су из Хрватске и један из Румуније. Турнир је тродневни и завршава се у недељу поподне“, додао је Данијел Тамаши.

Турнир се игра на три терена бечејске спортске дворане и улаз је слободан, па је то прилика да заинтересовани виде шта све могу деца у игри под обручима.     

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести