За светске шампионе у баскету најбоље припреме за Олимпијаду

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином примио српске баскеташе који су освојили титулу првака света четврти пут у последњих пет година.
к
Фото: Град Нови Сад

 Репрезентација у саставу Душан Булут, Марко Савић, Дејан Мајсторовић и Стефан Стојачић у финалу првенства у Манили надиграла је Холандију резултатом 16:12, и тиме је наставила да држи примат у светском баскету већ пет година. Играчи су у пратњи тренера Данила Лукића дошли у Градску кућу где их је поздравио градоначелник.

„Задовољство је било навијати за наше момке и посебна је част за наш град што су сви репрезентативци из Новог Сада. Поносни смо на целу екипу, а посебно на чињеницу да имамо чак две првопласиране клупске екипе на светском нивоу из нашег града, дакле „Нови Сад" и „Лиман", док је четврти на табели био „Земун", што значи да Србија апсолутно доминира у баскету 3 на 3. Очекујемо од ових сјајних људи и врхунских спортиста добре резултате и на Олимпијади, а ми ћемо се трудити да помогнемо нашим реперезентативцима и клубовима да имају што боље услове за тренинг. Преко Градске управе за спорт и омладину ћемо у будућем периоду повећати издвајања за овај спорт, и направићемо нови терен на отвореном иза „Дома А" на Лиману“, рекао је градоначелник честитавши на успеху спортистима и Кошаркашком савезу Србије.

Фото: Град Нови Сад

Играч Марко Савић је истакао да је ове године дошло до организационе измене у селекцији играча који су наступали на Филипинима, јер је Кошаркашки савез Србије одлучио да се прави селекција репрезентације, тако да је постојала измена, када је на место Марка Ждера из „Новог Сада" у репрезентацију дошао Стефан Стојачић из клуба „Лиман".

„Следеће недеље идемо на квалификације у Констанцу да обезбедимо једно од прва четири места и надамо се да ћемо у септембру отићи у Румунију да пробамо да освојимо европско злато по први пут, јер нам је до сада стално измицало“, рекао је Марко Савић.

Селектор репрезентације Горан Војкић се одлучио да на планетарно такмичење поведе четворицу играча, који су уједно и прва четворица играча на ФИБА ранг листи играча. Тако је мушка сениорска 3x3 репрезентација Србије од 8. до 12. јуна у Манили одбранила титулу освојену прошле године у француском граду Нанту. Светско првенство у баскету одиграно је у „Филипини Арени", која је тренутно највећи спортски објекат затвореног типа, капацитета 55.000 места.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести