Жарко Чабаркапа нови спортски директор КК Црвена звезда

БЕОГРАД: Некадашњи кошаркашки репрезентативац Југославије Жарко Чабаркапа нови је спортски директор Црвене звезде. Како је саопштио клуб са Малог Калемегдана, бивши кошаркаш Финикса и Голден Стејта и спортски директор АБА лиге, биће спона између председника Небојше Човића, целокупног спортског дела КК Црвена звезда и менаџмента клуба.
c
Фото: кк црвена звезда

На тај начин ће Филип Сунтурлић као генерални директор клуба и Небојша Илић као тим менаџер првог тима Црвене звезде, добити сарадника задуженог за комплетна спортска питања.

Додаје се и да ће сва тројица уско сарађивати са тренером Миланом Томићем у свакодневном раду клуба, а генерални директор клуба Сунтурлић пожело је добродошлицу Чабаркапи.

"Очекује нас много посла, велике ствари и сезона са много важних утакмица и догађаја за цео клуб. Очекујем да се Жарко брзо као човек из кошарке и сјајан познавалац прилика у европској и регионалној кошарци, брзо укључи у рад КК Црвена звезда и донесе нове ствари у наш менаџмент, а самим тим лакше сви заједно испунимо све циљеве који су зацртани" рекао је Сунтурлић.

Чабаркапа је рођен 21. маја 1981.године у Зрењанину, освајач је златне медаље на Светском првенству у Индијанаполису, а играо је у НБА лиги за екипе Санса и Вориорса.

Након играчке каријере, коју је прерано морао да прекине због повреде леђа, радио је на развоју нове АБА лиге у улози спортског директора.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести