Завршен први део Женске лиге: Искорак екипе 021

Лигашки део Женског кошаркашког првенства у Србији завршен је минулог викенда, а новосадски тимови могу бити задовољни: 021 је завршио на другом месту, а ЖКА је у драматичној завршници успела да обезбеди опстанак.
ЖКК021/Кошаркашице 021 сјајно одиграле лигашки део   
Фото: ЖКК021/Кошаркашице 021 сјајно одиграле лигашки део   

Једна црта је подвучена, а о томе шта је учињено и шта предстоји када је 021 у питању, разговарали смо са тренером Александром Јовановићем.

-У односу на прошлу сезону, направили смо искорак освајањем другог места.Ако то ставимо у раван са буyетом, наши резултати се могу окарактерисати као фантастични, јер са новцем којим смо располагали на почетку сезоне опстанак би био премија. На сву срећу, играчице су од старта веровале да можемо до високог пласмана, тако су радиле и понашале се и награда је стигла – каже Јовановић.

Кошаркашице 021 у плеј –офу (почиње 28. марта) играју са Партизаном, уз предност домаћег терена (игра се на две добијене утакмице). Уколико прођу црно - беле, у наредној рунди их очекује бољи из дуела Звезда – ЖКА, у ком су Београђанке апсолутне фавориткиње. Генерално, највећи фаворит за титулу је Краљево, са дугим ростером квалитетних и искусних играчица и појачан са две одличне Америнканке. Дуели поменутих екипа су блиска будућност, а садашњост  има много непознатих чинилаца.

-Освајањем другог места квалификовали смо се у регионалну АБА лигу и Еурокуп. И лане смо се квалификовали за АБА, али ни тада, као ни овога пута, немамо новац да учествујемо у поменутим такмичењима, што је заиста штета. Надам се да ћемо као најбољи новосадски и војвођански женски кошаркашки клуб наићи на разумевање у граду и покрајини. Генерално, мислим да женска кошарка заслужује бољи третнам, с обзиром да смо велесила у овом спорту. Подсећам да је репрезентација на последња четири велика такмичења освојила три медаље, а квалификовали смо се и за Олимпијске игре – казао је Јовановић.      

Д. Кн.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести