Завршни турнир лиге млађих категорија: Смотра новосадске кошаркашке младости

У новосадском Спенсу, одржан је завршни турнир Градске кошаркашке лиге за млађе категорије у организацији Кошаркашког савеза Новог Сада.
Zavrsni turnir mk lige (1)
Фото: Приватна архива

На турниру НС МК лиге 2018/19 учествовало је 24 екипе у шест узрасних категорије, 360 играча и играчица, 50 тренера и 30 судија.

У категорији млађих пионира (У12) тријумфовао је НС Баскет 07. За најбоље играче проглашени су Лука Марковић и Немања Њежић, а за најбољег тренера Жељко Чубрило. Међу годину дана старијим дечацима тријумфовао је новосадски Стар. У овој групи, најбољи играчи су Митар Бошњаковић и Алекса Станојевић, а најбољи стратег Момчило Стојановић.

У категорији пионира до 14 година, прво место је заузео Дифенс, док су најбољи играчи Никола Топић и Митар Бошњаковић, односно тренер Миодраг Бабић. Исти тим био је најуспешнији и међу дечацима до 15 година старости, исти тренер је проглашен најуспешнијим, док су најбољи кошаркаши били Вукашин Ћорић и Балша Радоњић. У кадетској конкуренцији тријумфовао је Спортс ворлд, најбољи играчи су били Душан Вајагић и Михаило Николић, а најбољи тренер Ђорђе Рајков.

На завршном турниру наступиле су и пионирке (У14), а прво место је заузела Новосадска ЖКА. Најбоље играчице су биле Ана Николић и Александра Ковач, а најбољи тренер Небојша Зековић.

Гости на завршној церемонији су били начелник Градске управе за спорт Властимир Мастиловић, потпредсеник КШ Душан Пројовић, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, председник Градског спортског савеза Новог Сада Владимир Шишка, директор спортске службе Спенса Владимир Стаменковић, бивши кошаркаши Дарко Миличић и Јово Станојевић, као и представници КС Новог Сада, Јасмина Јурас и Златко Болић.

Д. Кн.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести