Жељко Обрадовић: Можемо равноправно да играмо са Звездом

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да црно-бели могу равноправно да играју против Црвене звезде у финалу плеј-офа АБА лиге.
zeljko obradovic
Фото: Youtube Printscreen/Željko Obradović

"Срећни смо и задовољни што смо се изборили за прилику да будемо учесници финала. То је био циљ који смо имали на почетку сезоне. Успели смо да дођемо до њега. Нама је најбитније да је последња утакмица добро одиграна и то расположење треба да нас носи, тако да пробамо да се равноправно боримо против тима који је у предности. То је искусан тим, годинама играју заједно и играли су много финала. То је тим који у сваком тренутку зна шта треба да ради на терену. То су интелигентни играчи, који читају одбрану и који умеју да казне свако преузимање. Ми морамо да будемо на том нивоу да бисмо могли да се боримо. Али, да поновим да смо задовољни и срећни што смо у финалу", поручио је Обрадовић.

Капитен Партизана Раде Загорац је рекао да је Звезда задужила црно-беле.

"Играћемо против екипе која је прављена да моментално донесе квалитет, то су играчи са великим рејтингом и великим искуством и доста квалитетна, који имају много година и успеха и за себе. Насупрот нашем тиму који је прављен за оно шта може да постане. На крају смо дошли до тога да урадимо нешто лепо и за нас и за наше навијаче. Они су нас задужили у претходном периоду, тако да ми можемо да обећамо да ћемо изгарати и дати све што је у нашој моћи да остваримо циљ", истакао је капитен црно-белих.

Финална серија игра се на три победе. Први меч је на програму у петак од 20 сати. Звезда има предност домаћег терена.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести