Жељко Обрадовић: Победа која даје самопоуздање

ЗАГРЕБ: Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је синоћ да је тријумф против Цибоне важан за самопуздање његове екипе.
zeljko obradovic
Фото: Youtube Printscreen/Željko Obradović

Црно-бели су победили Цибону са 79:61 у Загребу у четвртом колу регионалне АБА лиге и после ове рунде остали су једина непоражена екипа у досадашњем делу такмичења.

"Победа која пре свега даје самопоуздање због тога што наредне седмице почиње Еврокуп. Играмо прву утакмицу у Немачкој и надам се да ћемо из утакмице у утакмицу изгледати све боље и да ће играчи који у овом тренутку немају неку велику минутажу схватити да морају да помогну тиму, јер почиње оно што је веома битно, а то су две утакмице у току седмице, тако да сваки играч мора да зна да ће бити веома битан и важан за екипу", рекао је Обрадовић на конференцији уза новинаре после меча.

Тренер црно-белих похвално је говорио о ривалу.

"Као што знате имали смо два тима која су до овог тренутка била непоражена. Имали смо једно веома лепо искуство да играмо са Цибоном на турниру у Опатији. Пробали смо да анализирамо ту утакмицу, али и све остале које је Цибона до овог тренутка играла. Знали смо да је то тим који од првог до последњег минута игра на највишем могућем нивоу и да игра агресивну кошарку. Тако су играли и данас без обзира на то што смо ми у појединим тренуцима имали вођство од 12 до 14 разлике", рекао је Обрадовић.

Нису се предавали, успевали су да се враћају у меч и ја им заиста ееститам на томе и на свему што су до сада урадили у досадашњем току првенства. Млада екипа са тренером који ради одличан посаод, казао је Обрадовић и осврнуо се и на игру своје екипе.

"Што се нас тиче имамо тренутке када играмо заиста веома добро и веома паметно, али тако имамо и тренутке када доносимо веома лоше одлуке. Сваки пут када се тако нешто деси то је наравно заслуга и противничке екипе и њихове агресивности, али оно на чему ћемо морати да инсистирамо је управо то. Да доносимо праве одлуке, али кошарка је таква игра да некада погађаш, а некада машиш. Треба лопта да буде у рукама код оних од којих очекујемо да у том тренутку буду најважији на терену", истакао је тренер Партизана.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести