Жељко Обрадовић пред Звезду: Да буде спортски и достојанствено

БЕОГРАД: Утакмица која није као нека друга, специјална је, ривалство између Звезде и Партизана је општепознато, то је утакмица која се коментарише не само у Београду и Србији, него у целој Европи, рекао је тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић уочи сутрашењег дербија 8. кола АБА лиге против Црвене звезде.
s
Фото: Youtube Printscreen

Најтрофејнији европски тренер после скоро три деценије поново ће бити на клупи Партизана у вечитом дербију.

"Мислим да је то добро за кошарку, мислим да је то добро за све људе који воле кошарку и надам се да ће сутра бити лепа утакмица и да ће све бити на нивоу на коме би сви ми желели да буде", изјавио је Обрадовић за клупски сајт.

Да буде спортски, достојанствено, ми ћемо све урадити са наше стране да буде тако, додао је он.

"Пробали смо да се припремимо на најбољи могући начлчин, свесни смо квалитета који има Црвена звезда, али пробаћемо да дамо све од себе у тој утакмици. Да видимо колико у овом тренутку можемо да се носимо са једном евролигашком екипом", поручио је Обрадовић.

Капитен црно-белих Раде Загорац истакао је да је Звезда изврсна екипа, састављена са амбицијом да одбрани титуле у свим такмичењима у којима је освојена.

"Склопљена је од низа искусних, остварених играча који дуго играју на јако високом нивоу. Што је отприлике супротност ономе какву смо ми екипу саставили. Када поредимо два тима, искуство је сигурно на њиховој страни, у овом делу сезоне спремност да се иде на резултат, такође. Оно на шта се ми ослањамо је потенцијал и да у току сезоне дижемо ниво игре како бисмо у кључним тренуцима имали шансу да остваримо своје ембиције. Ова утакмица има велику важност, неће бити нимало лако, очекујемо интересантну и ватрену атмосферу и у складу са тиме смо се припремали", рекао је Загорац.

Утакмица између Звезде и Партизана игра се сутра од 19 сати у дворани "Александар Николић".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести