ЖКА организовала свечаност поводом освајања Друге лиге, Новосађанке прославиле повратак у елиту

Пехар и златне медаље за освојену Другу лигу Србије и повратак у Прву лигу од ове сезоне красе витрине Новосадске женске кошаркашке академије (ЖКА). 
1
Фото: ЖКА

Тим поводом приређено је шампионско вече које је окупило велики број пријатеља клуба, спонзора, угледних гостију… Церемонијом доделе признања руководио је потпредседник КСС Душан Пројовић. Медаље кошаркашицама и стручном штабу доделили су потпредседница КСС за женску кошарку Ана Јоковић и генерални секретар Савеза Златко Болић. Ана Јоковић је капитену Ани Перић уручила пехар. Домаћини шампионске вечери били су челнице ЖКА Дејана Цвјетан и Слободанка Тувић Максимовић.  

Кошаркашице новосадског клуба су сјајним играма на терену и великом енергијом, златним словима исписале нове странице историје овог младог клуба. ЖКА се доминантно пласирала у виши ранг, при том играјући допадљиву кошарку, коју је на крају испратио и врхунски резултат, што није толико честа појава. У исто време, клуб је успео да истакне Софију Ждрњу, која је одиграла извранредну сезону и усталила се као једна од најбољих младих играчица. 

Тренер екипе Милан Иванић веома је задовољан минулом сезоном, иако мисли да је јуниорски тим могао и више да уради, што никако не квари успех старијих кошаркашица.

– Веома успешна сезона је иза нас. Нажалост, нисмо успели да је крунишемо и ставимо шлаг на торту на завршном јуниорском турниру, који нисмо успели да освојимо, иако се много се очекивало од нас. Преузимам одговорност и кривицу за тај резултат, али су зато сениорке урадиле веома добру ствар. Освајање титуле забележено је лепом прославом уз предивну атмосферу и надам се да ћемо и убудуће имати разлога да славимо.

Навијаче новосадског клуба радоваће и информација да је ЖКА у преговорима са још три играчице, као и да ће шампионски састав остати готово непромењен, што даје мног разлога за оптимизам да ће Новосађанке у наредној сезони бит конкурентан прволигаш.

О. Г.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести