ЖКК 021 припрема се за предстојећу сезону

Женски кошаркашки клуб 021, са знатно измењеним саставом али већим амбицијама, припрема се за предстојећу сезону у Првој лиги.
ZKK 021
Фото: Екипа 021 има велике амбиције међу прволигашима  

Након победе у контролним мечевима против Србобрана, шабачке Дуге и Врбаса, екипа путује у Бањалуку где се вечерас, у оквиру међународног кошаркашког турнира, састаје са загребачком Трешњевком.

-Наш противник је стандардни члан регионалне лиге, што ће бити добра провера – каже тренер ЖКК 021 Саша Јовановић. – Турнир у Бањалуци  је озбиљан тест за предстојеће првенство у коме желимо да будемо пласирани у врху табеле.  Из Прве лиге  испадају четири екипе, па су се многи тимови појачали кошаркашицама из Америке. Очекују нас велика искушења која желимо да дочекамо што спремнији.

Клуб је  напустило пет играчица: Ирена Матовић је каријеру наставила у Пољској, Драгана Радовића у Бору, Сања Дунђерски се вратила у Србобран, док је Тања Радишић престала с активним играњем кошарке. У клуб су дошле: Ана Илић (центар, Радивој Кораћ), из тузланској Јединства је стигла Жаклина Милошевић (бек – крило), из Шапца су дошле Драгана Јокић и Теодора Требовац (играју на позицији бека), из нишког Студента Марија Јовановић (крилни центар),  из Старе Пазове Зорана Тодоровић (бек), из Бујановца Радмила Поповић (бек), из Челарева Дуња Болић (бек), а последња је стигла кадетска репрезентативка Сара Опачић (Стара Пазова, плејмејкер – бек).  У односу на минули шампионат, клупске боје нису мењале Јована Адамовић, Дуња Гверо, Тамара Јованчевић, Николина Витомир и Николија Филиповић, а после паузе у клубу је и Бранислава Момић.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести