Партизан промашио победу, Звезда славила у дербију

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде победили су вечерас Партизан 86:85 у осмом колу АБА лиге у хали спортова "Ранко Жеравица".
р
Фото: Youtube Printscreen

Изабраници Саше Обрадовића имали су одлично шутерско вече, неколико пута имали двоцифрену предност, али су на крају после узбудљиве завршнице дошли до осмог тријумфа, након што је Коди Милер-Мекинтајер промашио шут за победу Партизана.

Најбољи у победничком тиму био је Џордан Лојд са 18 поена, Кори Волден је убацио 16.

У црно-белом тиму најефикасније је био Рашон Томас са 19 кошева, Милер-Мекинтајер дао је четири мање, Вил Мозли је бројао до 13, а Раде Загорац до 12.

Црвено-бели су одлично отворили сусрет убацивши у првих 10 минута шест тројки, погађали су Лазић, Јагодић- Куриџа, Ролести, О''Брајант и Волден, што им је у једном тренутку донело и плус 12.

Мучили су се црно-бели са шутем са дистанце, али су у другом делу четвртине заиграли доста чвршће под кошем и серијом од 8:0 смањили су заостатак на минус три (22:19) пред другу деоницу.

На крилима добре игре, Партизан је наставио и у другом делу, нашао је решење да заустави Звездине кошаркаше, којима је стао шут са дистанце, па су изабраници Саша Филиповског на старту другог дела повели су са плус три.

Уследио је егал, након чега је Звезда прва дошла до осетније предности. Одржавала је плус четири, а онда су финишу деонице Рочести и Волден погодили два везана шута за три поена, па је на велики одмор гостујућа екипа отишла са 10 поена вишка.

Наставак је донео игру у серијама обе екипе, Партизан је смањивао заостатак, али се Звезда шутевима са дистанце од 6.75 враћала и држала двоцифрени вишак.

Партизан је више од четири минута био без коша из игре, а то је прекинуо Томас тројком, а потом и Мозли полагањем.

Све до последња два минута Звезда је одржавала плус шест, али је Партизана серијом 6-0 и добром игром у одбрани обезбедио неизвесну завршницу (84:82).

У одлучујућим тренуцима Лојд је погодио важне поене, али је Загорац 30 секунди пре краја убацио шут за три поена, којом је Партизан дошао на пола коша заостака.

Милер-Мекинтајер имао је шут за победу, али он није завршио у кошу, па су црвено-бели уписали осму победу у такмичењу.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести