Звезда против Арманија игра 3.000. утакмицу од оснивања клуба

БЕОГРАД: Кошаркашки клуб Црвена звезда одиграће сутра против Арманија из Милана 3.000. меч од оснивања, саопштили су "црвено-бели".
z
Фото: kkcrvenazvezda.rs

Наш клуб у четвртак очекује још један велики јубилеј... Овом приликом нећемо о трофејима, дуплим и троструким крунама, рекордним посетама, подсећањима да је Црвена звезда заслужна за долазак кошарке на ове просторе и једноставно - ми смо велики клуб са богатом историјом. Нећемо ни о првој утакмици на Калишу, нашем Небојши Поповићу, чика Бори, Цвелету, Моки, Капоњи, Вучку, покојном Бобану, нашим теренима у зидинама Малог Калемегдана, свим оним бројним тренерима, асовима који су поникли у дресу Црвене звезде… већ о оној следећој која доноси велики јубилеј - 3.000, саопштила је Црвена звезда.

"Црвено-бели" су позвали навијаче да дођу у великом броју на сутрашњи меч 14. кола Евролиге, који ће бити одигран од 19 сати у дворани "Александар Николић".

У претходних 77 година, 'црвено-бели' су одиграли 2.999 утакмица уз биланс: 1.916 победа, 1.071 пораз и 12 нерешених мечева. Дођите да поновимо амбијент, који је виђен у уторак у нашој кући, хали Пионир, где је Црвена звезда заједно расла и играла своје утакмице још од 1973. године када је та београдска дворана отворена, закључује се у саопштењу Црвене звезде.

Ивановић: Армани једна од најбољих екипа у Евролиги, урадићемо све да победимо

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић изјавио је вечерас да је екипа Арманија једна од најбољих у Евролиги.

Кошаркаши Црвене звезде ће сутра од 19 сати у Београду дочекати Армани у 14. колу Евролиге.

Нова утакмица, и то против једне екипе, која је по мени једна од најбољих екипа у Евролиги, иако тренутно не стоје баш добро, али су неоспорно скуп изванредних играча. Против Макабију су одиграли изванредну утакмицу у којој су мало при крају имали проблема, они играју добро, и фали им мало. Надам се да то неће бити сутра, рекао је Ивановић, пренео је званични сајт клуба.

Црвена звезда је у серији од 10 победа у свим такмичењима.

Ми ћемо покушати и урадити све да дамо себи шансу да победимо утакмицу против Арманија. Да би то урадили морамо да почнемо много агресивније него што смо то урадили против Жалгириса и да тај интензитет држимо 40 минута, рекао је Ивановић.

Капитен Црвене звезде Бранко Лазић изјавио је да ће дуел са Арманијем да буде изузетно физички врло захтеван.

Биће врло тешко, јер смо јуче одиграли исцрпљујућу утакмицу и играли јако да би дошли до победе. Морамо да одиграмо физички јако са контактом. Верујем да ћемо уз помоћ пуне хале да направимо искорак и да дођемо до победе. Ова серија нам је само подстицај да радимо још више и резултат је рада са новим тренером последњих месец дана. Имамо самопоуздање, и ту дозу неког релакса да можемо да се вратимо када заостајемо. Све то долази из тренинга… Искрено се надам истој атмосфери, надамо се да ће се поновити све сутра, закључио је Лазић.

Црвена звезда у Евролиги има скор од седам победа и шест пораза.

Армани је последњи са само три победе и 10 пораза.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести