Звезда рутински против Цедевита Олимпије за 1:0 у полуфиналу

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде савладали су вечерас Цедевита Олимпију 93:82 и повели 1:0 у полуфиналу плеј-офа АБА лиге.
kosarka
Фото: Tanjug / T.Valič, arhiva

Црвено-беле су до победе предводили Лука Митровић са 21 поеном, Никола Калинић са 17 и Никола Ивановић са 16 поена.

Код гостију Јака Блажић био је најефикаснији са 20 поена.

Уочи меча Калинићу је уручено признање за МВП-ија АБА лиге, а Бранку Лазићу за најбољег дефанзивца.

Реванш се игра у понедељак у Љубљани.

 

Радоњић: Најважније је да смо повели, окрећемо се реваншу

Задовољан сам победом, то је наравно било најважније. Што се тиче самог тока утакмице било је доста проблема у одбрани или боље да кажем да су они били сјајни у нападу, рекао је тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић после победе против Цедевита Олимпије (93:82)

"Нисмо контролисали неке ствари, примили смо 48 поена у првом полувремену, што је заиста много, али смо имали предност што је било значајно. Градили смо резултат и успели да поведемо 1:0. Окрећемо се реваншу и то одмах. Хвала публици што нам је дала сјајну подршку, у веома значајном моменту из више аспеката”, изјавио је Радоњић на конференцији за медије.

Значајно је што смо победили, али правићемо анализу одмах због наредне утакмице и надам се следећих, додао је Звездин тренер.

"Оно што смо имали од 23. априла до данас, става сам да је могло да буде и лошије и боље, чекали смо да сагледамо меч да бисмо видели у каквом смо статусу. Треба добро сагледати ситуацију и да исправимо ствари са којима нисмо задовољни. То неће бити лако, поготово јер имамо играче који нису у најбољем физичком стању”, поручио је Радоњић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести