Звезда вечерас дочекује Зенит у Евролиги

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде вечерас од 20.45 сати играју против руског Зенита у Београду у 25. колу Евролиге.
Košarkaši Crvene zvezde Foto KK CZ
Фото: КК Црвена звезда

Тренер Дејан Радоњић изјавио је да његов тим очекује тежак посао.

Зенит је ове сезоне показао много, играју сјајно не само у Евролиги, већ и у ВТБ лиги где су лидери на табели. Екипа од које се може много очекивати и у наставку сезоне. Имају квалитет, искуство, квалитет игре. Мораћемо да будемо спремни да одговоримо колико је то могуће у овим околностима, рекао је Радоњић.

Он је на тренингу пред данашњи меч имао 11 играча, а прикључени су и јуниори Вујичић и Шарановић.

Наравно, врло је деликатно причати сада о неким очекивањима у ситуацији када имамо на располагању овај број играча. Са нама ће бити на клупи и двојица јуниора… Шта је ту је, трудићемо се да пружимо добар отпор. Врло је тешко и реално врло незахвано бавити се прогнозама. Ако узмете у обзир да ми анализирамо нашег противника који долази у тренутку када имамо 50 посто играча ван тима, онда је прилично јасно у каквој атмосфери и амбијенту причамо о том мечу, рекао је тренер црвено-белих.

Првотимац Џордан Лојд биће једна од највећих узданица црвено-белих на овом мечу.

Знам доста о екипи Зенита, посебно о Кевину Пенгосу који је њихов лидер на терену и одлично контролише ритам екипе и утакмице. Све екипе у којима је играо су играле добро, нисам изненађен њиховим играма и резултатима. Имају много ''оружја'' добрих играча… Ми играмо у скраћеној ротацији, али верујем да ће неко ''искочити'' од осталих саиграча играча и да ћемо моћи да одиграмо добру утакмицу и равноправно се носимо у овим околностима са тако добром екипом у овом тренутку, рекао је Лојд.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести