Звезда задовољна радом скупштине АБА лиге, повлачи тужбе

БЕОГРАД: Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је да изражава задовољство што је ванредна Скупштина АБА лиге одржана уз присуство свих клубова.
kk crvena zvezda
Фото: KK Crvena zvezda

Како се наводи, данас је одржана ванредна Скупштина АБА лиге на иницијативу досадашњег председавајућег АБА лиге и директора КК Цибона Домагоја Чавловића.

"КК Црвена звезда изражава велико задовољство што је седница Скупштине одржана уз присуство свих клубова АБА лиге јтд и што је протекла у врло конструктивној атмосфери у којој су се клубови вратили принципима на којима је регионална АБА лига јтд и настала 2015.године", стоји у саопштењу црвено-белих.

Истиче се да је на ванредној седници Скупштине усвојено је и једногласно изгласано девет тачака дневног реда, укључујући и оне најважније, а то су вођење лиге од стране председништва у саставу КК ФМП, КК Морнар и КК Задар (ово тело ће председавати лигом до њеног договореног преобликовања које се очекује у септембру месецу, што је утврђено и договорено од стране свих клубова).

"Такође, усвојени су интерни акти (Бyлањс) лиге (који су од почетка сезоне услед нерегулисаних односа у лиги имали ознаку „радно“), утврђен је и статус директора и спортског директора АБА лиге којима је продужен уговор до почетка нове сезоне, а дефинитивно је потврђен статус КК Приморска који је иступио из лиге због недостатка финансијских средстава, као и ковид-19 протокол и правилник о раду судијског дела. С обзиром да је закључно са одлукама донетим на данашњој седници испуњено све што је КК Црвена звезда захтевала у својим тужбама пред Трговачким судом у Загребу, КК Црвена звезда ће повући своје тужбе", наводи се и додаје:

"КК Црвена звезда сматра да је оваквом деловањем и јединством свих клубова и то пре завршетка лигашког дела сезоне, АБА лига успела у последњем тренутку да се врати у правне и законске оквире који ће јој омогућити да функционише у наредном периоду и до одржавања наредне, редовне Скупштине коју ће заказати Председништво АБА лиге", закључује се у саопштењу клуба са Малог Калемегдана.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести