Милан Катић: Домаћи терен доноси обавезу

Одбојкаши Војводине НС семе домаћини су финалног турнира 50. Купа Србије на којем ће још учествовати Црвена звезда, Партизан и Раднички из Крагујевца.

Имена ривала на финалном турниру гарантују квалитет и неизвесност јер се ради о екипама које су обележиле последњих готово десет година наше одбојке у неизвесним међусобним дуелима.

За финале ће се борити Новосађани са актуелним овајачем трипле круне Црвеном звездом, а тренутно водећи тим нашег првенства Партизан који још није поражен, играће са све бољим Крагујевчанима. Шумадинци су иксусни и никако их не треба прерано отписати.

Новосађани су се већ неколико пута доказали као сјајни организатори финалних турнира, а баш тада су и играли веома добро и стизали до пехара. Примач сервиса црвено-белих Милан Катић играће свој други финални турнир на купу, а 2012. када је Нови Сад био домаћин и Воша стигла до пехара, није могао да помогне због повреде.

- Поново смо домаћини Купа, то је специфично такмичење и да би се стигло до пехара, морају да се добију обе утакмице. Због тога нам није битно ко је противник, јер ако желимо да освојимо пехар, морамо да побеђујемо. У полуфиналу играмо с Црвеном звездом, екипом коју одлично познајемо и с којом се често састајемо у завршницама такмичења. Ове сезоне имамо скор 1:1, а оба пута било је 3:2, тако да ће сигурно бити неизвесно и да ће одлучити нијансе. Другачије ни не може када се ради о екипама пођеднаког квалитета – рекао је Катић.

Пре две недеље је Воша славила над Звездом у Новом Саду с 3:2 и то без стартног коректора Лубурића који ће сигурно бити једна од главних узаданица Новосађана овог викенда.
-Мислим да нам је то плус. Победили смо Звезду у том дербију, а сада ћемо бити појачани за Лубурића који се вратио после краћег изостанка. Тада смо одиграли веома надахнуто и показали квалитет, а надам се да ће тако бити и сада. Лубурић је наш најбољи поентер и неопходан је да бисмо играли како знамо, али и остатак екипа мора да буде на високом нивоу. Имали смо времена да се одморимо и посветимо тренингу, после веома тешког периода, а победе у првенству над Рибницом и Ђердапом су нам добра увертира пред финални турнир Купа – истиче Катић.

Млади Катић не осећа притисак пред финални турнир.
- Нема притисак на играчима од стране челника клуба или стручног штаба, али мислим да само постоји притисак због обавезе, а то је добро. Сваки спортиста има неку позитивну трему пред велике догађаје, а финални турнир Купа је увек нешто посебно. Војводина добро игра завршнице у Новом Саду, зато је можда и нормално да се од нас очекују добре партије, а надам се и пуним трибинама јер ћемо тада имати додатни мотив – истакао је Катић. 

М. Ристић

Нема слабих

Катић је кратко прокоментарисао и други полуфинални пар Партизан – Раднички.
- Нико на овом турниру није случајно. Јесте Партизан фаворит јер у првенству игра веома добро, али је Раднички веома искусан и у све бољој форми је тао да их не треба отписивати. Има играча у Раничком који су освајали трофеје и неће бити лако Партизану, а сигуран сам да не би било ни нама да смо извикли Крагујевчане на жребу – рекао је Катић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести