Награде спортистима за медаље на међународним такмичењима

БЕОГРАД: Влада Србије доделила је данас новчане награде спортистима за освојене медаље на међународним такмичењима, саопштено је после данашње седнице Владе.
vlada, tanjug vlada srbije
Фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE

За освојену златну медаљу на Европском првенству, одржаном у Хелсингборгу у Шведској у септембру ове године, новчану награду од по 20.000 евра у динарској противвредности добиле су чланице женске параолимпијске репрезентацији у стоном тенису.

За освојену сребрну медаљу у екипном такмичењу на истом првенству, сваки члан мушке репрезентације добио је по 15.000 евра у динарској противвредности.

Тренери обе репрезентације добили су исте новчане износе за освојену златну и сребрну медаљу.

Борислава Перић-Ранковић за освојену златну медаљу на истом такмичењу у појединачној конкуренцији добила је новчану награду од 20.000 евра у динарској противвредности, а исти новчани износ припао је и њеном тренеру Златку Кеслеру.

Такође, спортисткиње Нада Матић и Ана Првуловић добиле су по 15.000 евра у динарској противредности за освојену сребрну медаљу на овом такмичењу, као и њихови тренери Лазар Куртеш и Срђан Томичић.

Митру Паликући за освојену сребрну медаљу на овом европском такмичењу додељена је новчана награда од 15.000 евра у динарској противвредности, као и његовом тренеру Златку Кеслеру.

Милораду Докманцу и Радовану Момирову, тренерима рвача Мата Немеша и Михаила Кајале, за освојене бронзане медаље на Светском првенству у рвању у Казахстану, у септембру ове године, додељене су новчане награде од 20.000 евра у динарској противвредности.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести