Баста и Коларић сребрни на турниру у Луцерну

Српски бич-волеј пар Стефан Баста-Лазар Коларић освојио је друго место на турниру Светске серије категорије са три звездице у Луцерну.
KOLARIC I BASTA - SREBRO
Фото: Stefan Basta i Lazar Kolarić, foto: FIVB

Баста и Коларић су у финалу поражени од Американаца Мејера и Креба са 2.0 (21:10, 21:16), упркос великој жељи и подршци публике.

Наши репрезентативци су освајањем другог места начинили највећи резултат и историји српске одбојке на песку на турнирима Светске серије.

„Нисмо се показали најбоље у финалу, за разлику од полуфинала. Током турнира смо увек били најбољи када је требало, добијали доста мечева после преокрета и остаје нам да порадимо на смањењу осцилација. Када будемо на нашем правом нивоу, моћи ћемо свакога да победимо. Пресрећни смо, сребро на елитном нивоу је велика ствар и надамо се да ће овај резултат подићи свест о бич волеју у Србији. Следеће недеље нам предстоји турнир једне звездице у Турској, нисмо стигли да откажемо јер нисмо могли н ида сањамо два везана успеха“, рекао је Коларић.

У финалу, наш пар се добро држао на почетку, све до резултата 6:6, када је уследила серија 9:0 Мејера и Креба и брзо закључење вођства. Слично је било и у дргуом, диктиралису темпо Американци, али је блоком Басте наш пар дошао до 10:10. Реванширали су се Амери, поново повели (13:10) и задржали вођство до краја.

Поред медаља, Баста и Коларић освојили су 540 бодова, а у Луцерну су забележили седам победа и два пораза.

Баста и Коларић биће до средине јуна у Новом Саду, а онда ће учествовати у Острави на турниру Светске серије четири звездице, па на Медитеранским играма и турнир у Еспињу у Португалу такође четири звездице.

М. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести