Бледо издање одбојкаша Војводине у другом колу Лиге шампиона

Остали су дужни навијачима одбојкаши Војводине, јер се нису показали у најбољем светлу у првој утакмици Лиге шампиона ове сезоне на домаћем терену.
с
Фото: Ф. Бакић

Црвено–бели су доживели убедљив пораз од немачког Фридрихсхафена у другом колу групе А, а приказана игра није била на очекиваном нивоу. У првом неуспеху у елитном такмичењу, када је, такође, изгубила 3:0 у Пољској, Војводина је против Јастржебског пружила јак отпор и далеко бољу партију. Желели су, наравно, Новосађани да такво издање понове и пред својим навијачима, али није им пошло за руком. Парирали су гостима у првом сету, у ком су и већину времена били у вођству, али су поклекли пред крај. Касније је Фридрихсхафен доминирао и после само сат и 13 минута уписао је другу победу у групи.

Имао је шампион Србије план и спремну тактику како да дође до повољнијег резултата, али овог пута није истрајао у реализацији истих.

– Највећи проблем је био пријем сервиса. Нисмо могли да примиримо њихов сервис да бисмо уопште могли да дођемо до игре. С друге стране, ни нашим сервисом им нисмо направили велики проблем, тако да и то што смо добро одсервирали они су испримали. Доста смо грешили на сервису, али то је био једини начин да ухватимо прикључак и једноставно ту се видела велика разлика између њих и нас – рекао је после утакмице шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан.

Остао је жал што црвено–бели нису успели да поново добру игру из Пољске.


Група А

Војводина - Фридрих.        0:3

Монако - Јастржебки 1:3

1. Јастржебски  2      2      0      6:1   6

2. Фридрихсхаф.        2      2      0      6:2   5

3. Монпеље       2      0      2      3:6   1

4. Војводина     2      0      2      0:6   0


– Оно што смо добро радили против Јастржебског, сервирали и примали, сада је било доста слабије и са оваквом екипом једноставно не можете да играте ако не нападате сервисом и не померите их од мреже. Жао ми је што смо имали овакво издање, верујем да можемо много више, али тако је било овог пута – поручио је Бошкан.

Има Војводина две седмице да се припреми за трећег противника у групи, Монпеље, који, такође има два пораза, али је зато намучио Фридрихсхафен узевши му два сета, док је Јастржебском “откинуо” један. Новосађани ће 30. новембра угостити француску екипу у трећем колу и последњој утакмици Лиге шампиона ове године.

        К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести