Четврта утакмица финала плеј-офа: Црвена звезда – Војводина 1:3 (Уживо)

Војводина је победила Црвену звезду са 3:1 у четвртој утакмици финала плеј-офа у Београду.
Odbojkasi Vojvodine NS seme
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Новосађани су овом победом славили са 3:1 у финалној серији и освојили још једну титулу у богатој историји.

Први сет:  Први пут у финалној серији су одбојкаши Војводине НС семе боље започели меч. Добри сервиси Тодоровића донели су неколико изгледних ситуација на мрежи, али и прилику за поене из блока Вучићевића и Ковачевића и предност Новосађана је за трен ока износила седам поена (11:4). Одмах је тренер домаћих Кукањац посегао за изменама, али је актуелни шампион започео меч веома концентрисано. Добар је био Вучићевићи водио свој тим, а нешто касније високо вођство као да је опустило Новосађане, на сервис је дошао Нејић и наступила је серија домаћих и морао је тренер Гавранчић да реагује са два тајм-аута. То је било довољно да шампион освоји први сет – 25:21.

Други сет: Наставили су у добром ритму гости, али је Звезда на сервисе Нејића направила серију 5:0 и преузела контролу (7:4). Домаћи су наставили сервисима да гађају Перића, који је почео меч, те повећали предност и на обавезном одмору водили 12:6. Играли су домаћи без грешке, пријем сервиса Воше је опао и никако није успевала да направи серију и приближи се ривалу. Виђена је комплетно другачија слика у односу на први сет и Звезда је изједначила – 25:16.

Трећи сет: Консолидовали су се играчи Војводине, јачи сервиси донели су бољитак и вођство 5:1, а после тајм-аута Звезде, узбуркале су се страсти и Вучићевић и Машуловић су зарадили по жути картон, али се ту није све завршило јер су потом Новосађани протествовали због судијских одлука на њихову штету, а делиоци правде су тако додатно подгрејали већ врућу атмосферу. Разљутило је то госте који су наставили на високом нивоу, а блок Стевана Симића одвео је шампиона на обавезни одмор с вишком од пет поена (12:7). Наставио је судија Баланџић да „гура“ домаће, али ни то није сметало Воши да настави путем којим је кренула. Засјао је Давид Мехић и контром и блоком повећао предност своје екипе (20:14). Мењали су домаћи, али нису могли ништа разигранијем противнику – 18:25.

Четврти сет: Потпуно је доминирала Војводина у четвртом сету. Звезда као да се у овом сету потпуно предала, а Новосађани су демонстрирали силу. Разлика је расла како је сет одмицао и износила је и више од десет поена. На крају 25:15 за Војводину.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести