Црвено-бели одбојкашки дерби: Црвена звезда – Војводина

После кратке паузе одбојкаши Војводине НС семе враћају се такмичарским обавезама, па тако већ данас у Београду играју највећи одбојкашки дерби у нашој земљи.
MIrko Radevic u napadu
Фото: Мирко Радевић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Чињеница да је прво место за плеј-оф обезбеђено Новосађанима не умањује значај дуела против Црвене звезде, која је прошлог викенда освојила Куп Србије.

Психолошки ће овај сусрет бити и те како важан, јер у овој сезони актуелни шампион има негативан скор у мечевима с београдским црвено-белима. У домаћем првенству скор је на страни Војводине (2:1), али је у Купу Звезда била успешнија (2:0).

„У нашем последњем дуелу, у малој сали Спенса, имали смо, фудбалски речено, два полувремена. Прва два сета одиграли смо веома добро, држали резултат, али је после тога Звезда нашла начин да преузме иницијативу. Остали смо дужни, а верујем да бисмо у Београду могли да одиграмо у ритму који нама више одговара, од првог до последњег поена. Можда утакмица није разултатски важна, али ће имати значај за оно што предстоји. Црвена звезда је освојила Куп и сигурно ће бити мотивисана против нас. Задовољан како смо тренирали и играли претходне утакмице, тако да данас очекујем наше добро издање“, истакао је спортски директор Воше Слободан Бошкан.

Шеф стручног штаба Синиша Гавранчић очекује добру утакмицу, али пре свега квалитетну партију свог тима.

„Састају се две екипе које су највише показале и биће то прави дерби. Ми смо  паузу искористили да тренирамо, да дорадимо шта треба, а играли смо и против Марибора како бисмо остали у ритму. Нема везе што смо обезбедили прву позицију, сматрам да овакви мечеви увек имају посебну драж. Треба да уђемо у сусрет мотивисано и да остваримо победу. Што се тиче играчког кадра, Вучићевић и Кујунџић имају проблем с повредом, већ 10 дана су ван одбојкашког тренинга, али су све време уз екипу, раде кондиционе вежбе и ускоро ће бити спремни за најважније мечеве“, поручио је Гавранчић.

Средњи блокер Мирко Радевић истакао је да предстојећи меч има психолошки значај.

„Имамо негативан скор ове сезоне с Црвеном звездом и зато је јако важно на који начин ћемо ући у разигравање за титулу. Мирис плеј-офа се већ осећа, много смо тренирали, мислим да смо доста нарадили, сада је већ време да се неке ствари дефинишу. Звезда је после освајања Купа поручила да се ту неће зауставити и то је лепо, спортски. Такве изјаве волим, јер нас оне додатно мотивишу. Београђанима честитам на пехару и поручујем им да и ми имамо наше планове и амбиције“, закључио је Радевић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести