Црвено-бели одбојкашки дерби: Војводина НС семе дочекује Црвену звезду

Црвено-бели дерби између одбојкаша Војводине НС семе и Црвене звезде, две првопласиране екипа на табели, донеће највероватније коначни одговор ко ће с које позиције у полуфинале плеј-офа.
Ivan Kostic i Stevan Simic u akciji
Фото: Иван Костић и Стеван Симић у акцији, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Новосађани и Београђани имају солидну залиху у односу на пратиоце, с тим што Воша бежи пуно директном ривалу, тако да неће морати да брину о пласману у доигравање, а сутрашњи сусрет биће поново одбојкашки класик и наставак највећег ривалства у Србији.

Победом би актуелни шампион готово осигурао прву позицију пред полуфинале и могао би без проблема да настави с планом разигравања екипа и пружања шансе свим играчима, мада би имали тај луксуз и у случају пораза. О неуспеху се ни не помишља у редовима Новосађана, њихова жеља је да вежу све победе до краја мини-лиге, и касније, све до нове титуле – треће у низу.

„Ово је за нас прилика да видимо где смо у раду. Последњи пут смо се са Звездом састали у полуфиналу Купа, очекују нас два меча у мини - лиги, а искрено се надамо сусретима и у плеј-офу. На неки начин смо после Купа остали дужни да пред својом публиком против Звезде одиграмо квалитетније. Иако је радни дан, очекујемо добру посећеност, јер ће екипи много значити подршка с трибина“, рекао је спортски директор Слободан Бошкан.

Шеф стручног штаба Синиша Гавранчић истакао је да сусрети са Звездом увек имају посебну драж.

„Београђани су имали проблем у последње две утакмице, али верујем да ће бити спремни и силно мотивисани за сусрет са нама. Ово је добра прилика да оно што смо радили протеклих дана пренесемо на утакмицу, да видимо како то изгледа. Оптимиста сам, напредак је приметан, што се показало и против Радничког, тако да верујем да смо на правом путу и да ће то бити све боље. Када је здравствени билтен у питању, Шкундрић има проблем с коленом, па ћемо видети да ли ће моћи да наступи“, рекао је Гавранчић.

Искусни дизач Иван Костић очекује победу, али пре свега лепо и квалитетно издање свог тима.

„Звезда има веома добру екипу, остао је жал за утакмицама у Купу, тако да имамо додатни мотив да је савладамо. Тренирамо напорно. На првом месту желим да одиграмо добро, па ће у том случају доћи и резултат“, поручио је Костић.

Највећи домаћи дерби почиње у 18 часова.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести