Чубрило: Тим уигран, надам се титули

Минималне промене претрпео је тим Војводине НС семе у односу на претходну сезону, у старо јато вратио се искусни дизач Лука Чубрило.
в
Фото: ОК Војводина НСС

С обзиром на то да је либеро Радослав Брборић враћен са једногодишње позајмице из Рибнице, може се слободно рећи да је креатор игре једини новајлија у екипи тренера Синише Гавранчића. Чубрило је рођени Новосађанин, поникао је у Војводини и прошао је све млађе селекције до првог тима, са којим је освајао трофеје.

– Отишао сам у иностранство 2012. Од тада се доста тога променило, што је и нормално јер је прошло осам година. Клуб одлично функционише, има добру инфраструктуру, дом за играче... Нигде напољу нисам видео тако нешто – рекао је Чубрило.

Он је у првом тиму Новосађана играо под руководством легенде клуба Радована Дабића, који је преминуо 2017. године, а потом и Николе Салатића, тренутно генералног директораклуба. Из Српске Атине отиснуо се у иностранство и најдужи период провео је у Француској, а играо је и у Немачкој, Естонији и на Кипру, одакле се и вратио у Вошу.

– У децембру сам дошао у Нови Пазар и ту сам био пола сезоне. Тада сам и мало боље упознао домаћу сцену, клубове и играче.


У Тренту све отворено

Нимало лак задатак је пред одбојкашима Војводине на квалификационом турниру за Лигу шампиона. Новосађани ће се од 29. септембра до 1. октобра у првом колу квалификација у Тренту састати најпре са Полонијом из Лондона, док ће јој други ривал бити домаћин Трентино, једна од најбољих италијанских екипа. Само један клуб пролази даље, а главни фаворит је тим за који играју наши репрезентативци Срећко Лисинац и Марко Подрашчанин.

– Имам таквог искуства,  Војводину су примера ради  2010. на завршном турниру Купа сви отписали па смо добили и Раднички и Звезду. Тако је и сада, све је отворено у Трентину. Имамо добар тим, дугачку клупу и свако ко уђе на терен може да направи разлику. Игра се само једна утакмица и све је могуће.


Од средине маја, када је поново потписао уговор са Војводином, Чубрило је прошао припреме са црвено–белима.

– Ја сам једини нови играч у тиму и било је потребно да прође период привикавањана екипу. Тим је стварно уигран, заједно су већ дуже време, сви су млади, ја сам један од најстаријих и то ми је помало чудно, али сналазим се и у тој улози. Добро се ради на тренинзима, здрава је конкуренција и атмосфера је заиста одлична.

Имао је прилике Чубрило и да види чиме располажу остале екипе пред почетак сезоне, јер су Новосађани учествовали на три припремна турнира и сва три су освојили, без изгубљене утакмице.

– Били смо убедљиви на последњем у Новом Саду, али на претходна два нас је Рибница намучила. Као што је увек и било, са Краљевчанима је тешко играти, па смо и сада утакмице решавали после пет сетова. Раднички се доста појачао, док у сусрету са Црвеном звездом, коју смо добили 3:0, није био реалан однос снага и верујем да ће се они поправити. Партизан има баш млад састав, млађи чак и од нашег.


Борац први ривал

Новосађани ће сезону почети у уторак када им у госте долази Борац из Старчева, новајлија у елитном рангу. Шампион важи за апсолутног фаворита, али прва утакмица је увек и најтежа, тако да треба бити на опрезу.

– У сваком сусрету ћемо ићи на победу ако желимо да остваримо циљ, а то је титула. Пружићемо максимум против Борца и биће то увертира пред петак када нас очекује тешко гостовање неугодној Рибници, која се већ показала као тврд орах.


Војводина у овој сезони брани сва три домаћа трофеја, а повратнику у редове шампиона познато је како се стиже до пехара.

– Као лиценцирани играч, када сам био трећи дизач, узети су титула и Куп. Када сам био у првом тиму освојили смо два трофеја Купа, док у три финала првенства нисам имао среће. Надам се да ће то ове сезоне бити другачије. Војводина је имала фантастичну прошлу сезону, играла је Лигу шампиона и узела три пехара. Надам се да ће тако наставити и ове – поручио је Лука Чубрило.

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести