Дерби Суперлиге за одбојкаше: Шампион кренуо па стао

Имали су одбојкаши Војводине НС семе вођство од 2:0 у сетовима, али је ипак поражен у Нишу.
Pavle Peric najefikasniji
Фото: Павле Перић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Домаћи су направили велики преокрет у дербију Суперлиге, али треба рећи да је овај меч мање важан актуелном шампиону који је у овом тренутку био мислима у Крагујевцу где га очекује први меч четвртфинала Купа Србије.

Играло се у егалу до половине првог сета, оба тима била су расположена нападачки, а сјајно је функционисао примачки тандем шампиона Перић – Бајандић. Одлепили су се Новосађани на пет поена вишка у завршници сета (21:16) после добрих сервиса и реализованих контри те рутински привели сет крају.

Слично је било и у другом периоду игре. Држао се домаћин под налетима црвено-белих такође до завршнице, а блок Перића донео је малу предност гостима (21:19). Уследиле су грешке Стојковића и Јелића, а Воша је ту предност лагано претворила у двосетовно вођство.

Напао је Ниш сервисима Кејте у трећем сету и веома брзо дошао до осетне предности (9:3), а после грешке Перића и аса Ихбајрија било је огромних 12:4 на обавезном одмору. Консолидовала се Војводина, најпре је успела да смањи заостатак на пет поена (16:11), а после два везана ас сервиса Перића да приђе на двега три поена минуса (17:14). Ипак, Нишилије су одбиле нападе протвника, те убрзо смањиле заостатак у сетовима.

Два аса Буше повели су Вошу до вођства 4:1 у четвртом сету, али су Нишлије узвртиле преко Кејте и повеле серијом 4:0. Млади Бајандић је био добар у неколико нападачких акција и предводио гостујући тим, а Нишлије су зависиле од игре Ихбарија. Игру поен за поен прекинуо је Перић још једним снажним ас сервисом за плус три Новосађана (15:12), али је поново Ихбајри заблистао и вратио изједначење (16:16). Егал игра се наставила, гости су водили 22:21, али је Ивковић ушао, одсервирао ас за домаћина и заокружио серију 3:0 која је убрзо донела тај-брејк.

Блок Нишлија био је одлучујући елемент почетком одлучујућег сета и веома брзо су домаћи дошли до огромне предности од 6:1. Неколико грешака домаћих, искористили су Новосађани и примакли се на промени страна (8:5), мењао је Гавранчић, али је његов тим слабије сервирао, па и доста грешио из тог елемента, и није налазио начина да даље топи заостатак. Ниш је то искористио и заокружио потпуни преокрет за победу.

М. Р.

Ниш - Војводина НС семе 3:2 (18:25, 21:25, 25:19, 25:23, 15:11)

НИШ: Хала „Чаир”, гледалаца: 350, судије: Градински (Београд), Јанковић (Ниш).

НИШ: Лопар 5, Пејчић, Никић, Јовић (л), Миловановић 3, Кејта 24, Ивковић 1, Стојковић 11, Ихбајри 17, Чубрило 3, Јелић 5, Живановић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Лакчевић (л), Бајандић 14, Бојичић, Ковачевић 2, Негић (л), Машуловић 10, Буша 11, Благојевић 7, Радовић, Тодоровић, Рудић 4, Перић 19, Никић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести