Дизач и коректор за нове трофеје Војводине НС семе

Последње дане прелазног рока Одбојкашки клуб Војводина НС семе искористио је да доведе два играча и то на најодговорнијим позицијама – дизача Луку Шормаза и коректора Украјинца Виталија Сухињина, уз уговоре до краја сезоне.
F. Bakić/Luka Šormaz, Slobodan Boška, Nedžad Osmankač i Vitalij Suhinjin
Фото: Ф. Бакић/Лука Шормаз, Слободан Бошка, Неџад Османкач и Виталиј Сухињин

Тако је комплетирана овосезонска црвено-бела породица која је сада добила нову димензију, како на тренингу, тако и на терену, а очекује се да принове буду на располагању шефу струке Неџаду Османкачу од суботе и сусрета са Црвеном звездом.

- Појачања нам доносе оно што нам је требало, Виталиј је коректор који има посебне квалитете на сервису и нападу из својих зона, а има и велико искуство. Луку Шормаза знамо од раније, додуше као противника, али се надамо да ће нам донети све оно што је доносио другим екипама – рекао је Османкач.

Појачања нам доносе оно што нам је требало, Виталиј је коректор који има посебне квалитете на сервису и нападу из својих зона, а има и велико искуство. Луку Шормаза знамо од раније, додуше као противника, али се надамо да ће нам донети све оно што је доносио другим екипама (тренер Османкач)

Такође новајлија у клубу, спортски директор Слободан Бошкан ужурбано је кренуо на новом послу и играчки кадар је већ обогаћен.

- Довели смо појачања за изазове у домаћим и европским такмичењима. Само је питање колико ће трајати регистрација, али се надам да ће бити на располагању тренеру Османкачу већ од предстојећег викенда. Како видимо, Нови Пазар нам је главни конкурент за трофеје и мислим да ће нам Шормаз и Сухињин донети потребни квалитет и иксуство за најважније сусрете. Добро смо искористили прелазни рок, комплетирали смо састав за ову сезону – рекао је Бошкан.

Лука Шормаз (28 година) је дизач, ову сезону почео је у румунском клубу Баиа Маре, а минуле сезоне играо је за Нови Пазар с којим је освојио Куп Србије. У сезони 2015/16. Шормаз је наступао у Лиги шампиона играјући за Будванску ривијеру, а тада му је Слободан Бошкан био тренер.

- Изузетно сам лепо дочекан и драго ми је што сам дошао у Војводину која је институција у нашој одбојци, али и шире. Моје је да помогнем колико будем могао и надам се да ћу оправдати указано поверење. Добро познајем све играче, били смо ривали минуле сезоне, али такође одлично познајем и највећег конкурента Нови Пазар и мислим да ћу моћи да помогнем да Воша стигне до жељених резултата – казао је Шормаз.

М. Ристић

Сухињин је први странац после 27 година

Нови коректор Воше, Украјинац Виталиј Сухињин (32 године) има дугу и богату каријеру, а први је  странац, не рачунајући играче из Црне Горе и Републике Српске, који је дошао међу црвено – беле од сезоне 1990/91. када су играла двојица Литванаца.  

- Колико сам видео, екипа је доста млада и квалитетна. Добро се ради, а видео сам неколико ствари у игри у којима има простора за напредак. Клупски циљеви су највећи, мислим да ћу моћи да помогнем да се стигне до њих. Верујем да ћу оправдати очекивања свих, саиграча, струке, клупских челника и навијача – рекао је Сухињин.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести