Добра увертира Војводине НС семе за Пољаке

Победом у Крагујевцу над Радничким (3:1), одбојкаши Војводине НС семе на најбољи могући начин започели су други део сезоне у Суперлиги, а пошто је њен највећи ривал Нови Пазар поражен у Суботици, учврстила је челну позицију.
Stevan Simić Foto: Dnevnik.rs
Фото: Стеван Симић Фото: Дневник.рс

Година није могла да крене боље за ученике шефа струке црвено-белих Неyада Османкача, а лидерско место им пуноправно припада, када се погледају резултати у првом делу првенства.

Тријумф у срцу Шумадије битан је за актуелног шампиона и у погледу утакмице осмине финала ЦЕВ Купа с пољском Решовијом која их очекује у среду од 18 часова.

„Очекивали смо тешку утакмицу, најпре због тога што су неугодан ривал, а затим и због њиховог терена на којем није лако играти. Нисам требало ни да играм, ипак сам ушао да помогнем колико могу, али највжаније је да се све завршило нашом победом. Уз то, Нови Пазар је изгубио и сада смо на чврстом првом месту на табели, а томе смо се надали. Раднички је први сет одиграо без грешке, али после смо успоставили наш ритам и све је било лакше“,  рекао је Симић.

Иако је била у подсвести свима, тек сада се играчи Војводине НС семе окрећу пољској екипи.

„Очекујем прави празник одбојке у Новом Саду, надам се пуним трибинама јер велика је ствар што ће се састати два велика клуба. Играмо на нашем терену и мислим да имамо шансу да после неизвесности све окренемо на нашу страну. Искрено, до сада смо размишљали о Радничком, а тек сада смо мисли окренули Решовији. Била нам је у подсвести, сви знамо колика би ствар била да се прође један такав ривал који је састављан од озбиљних и искусних играча. Упознајемо се тек с ривалом, сигурно је квалитетан, али надам се да ћемо уз помоћ публике бити јачи“,  истакао је најбољи средњи блокер у нашем шампионату Стеван Симић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести