Друго коло Мини-лиге: Војводина НС семе дочекује Ниш (18)

Закључили су одбојкаши Војводине НС семе лигашки део сезоне на првом месту, а уводни меч мини-лиге с Раднички из Крагујевца завршили су у рутински  за три бода и добар почетак.
Ф. Бакић/ Одбојкаши Војводине су намерни да победе у дербију с Нишлијама
Фото: Ф. Бакић/ Одбојкаши Војводине су намерни да победе у дербију с Нишлијама

Иако више немају обавеза у Европи, ритам утакмица среда-субота не јењава, па данас у Нови Сад угошћују Ниш, тим који у стопу прати  шампиона и изједначен је по броју победа.

Директан дуел ових ривала одлучиће о првом месту, а готово је извесно да ће Воша и Ниш у доигравање с прве две позиције, па је у игри и предност домаћег терена. Зато је Новосађанима важан данашњи меч јер би победом били веома близу освајања још једне коте пред завршницу шампионата.

-Ниш је екипа коју одлично познајемо, уз утакмице у првенству, играли смо и двомеч полуфинала Купа Србије, па неће бити тајни, а између наших екипа влада велико поштовање. Добро играју ове сезоне, нису случајно други на табели, игра им зависи највише од Кејте, али нећемо сву пажњу усмерити ка њему. Ово нам је други меч у мини-лиги, а биће нам и генерална проба пред финале Купа с Партизаном, које играмо у недељу. Надам се да нећемо дозволити да нам мисли побегну ка Купу јер је и данашњи сусрет изузетно важан, а мислим да ће на нашем терену све искључиво зависити од нашег ангажовања и игре – рекао је шеф струке црвено-белих шампиона Синиша Гавранчић.

Ова и  још неколико наредних утакмица могле би да покажу може ли неко да парира актуелном шампиону.

- Одиграли смо одличан меч с Крагујевчанима, били смо на високом нивоу од почетка до краја утакмице, што је још један од показатеља да наша игра константно расте и да су научене све лекције из Европе. Сада нам је финале Купа приоритет, али дерби с Нишом не сме да прође без добре игре и надам се победе. Знамо одакле нам прети опасност, играли смо неколико пута с њима ове сезоне и сигуран сам да уз подршку публике можемо да прескочимо још једну тешку препреку, те да дођемо на корак до осигурања прве позиције за плеј-оф – рекао је примач сервиса Давид Мехић.

Утакмица у малој сали Спенса почиње у 18 часова.

М. Ристић

Среда

Суперлига (ж) – БЕОГРАД: Визура – Црвена звезда (18), ОБРЕНОВАЦ: ТЕНТ – Јединство (СП) (19), ЛАЈКОВАЦ: Железничар – Уб (19), КЛЕК: Клек Зрењанин – Партизан (20).

Суперлига (м) – НОВИ САД: Војводина НС семе – Ниш (18), СУБОТИЦА: Спартак – Партизан (19), СТАРА ПАЗОВА: Јединство – Нови Пазар (18).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести