ЕП у одбојци: Српкиње рутински победиле БиХ

Победом над Босном и Херцеговином одбојкашице Србије кренуле су у одбрану титуле на Европском првенству које се игра у Београду, Пловдиву, Задру и Клужу.
с
Фото: Youtube Printscreen

Сигурним кораком српска репрезентација почела је поход на четврто злато на шампионатима Старог континента, а треће заредом. Изабранице селектора Зорана Терзића оправдале су улогу фаворита против првог ривала у А групи и дошле су до убедљивог тријумфа. Босна и Херцеговина није имала шансе у дуелу са најбољом селекцијом Европе. Србија је до вођства у сетовима стигла у даху. Одлично су сервирале наше девојке и тако у потпуности пореметиле пријем ривалки. Напад је функционисао како се очекивало, а у игри се није приметио умор с обзиром на то да су Српкиње по повратку са Олимпијских игара у Токију имале само десетак дана до почетка европског. Ни ривал, напротив, није био јак, да би против њега морало да се игра максималном снагом. Србија је пружила онолико енергије колико је било потребно да се без већих проблема савлада прва препрека. Занимљиво је да је најбоља играчица српске екипе Тијана Бошковић играла против рођене сестре Дајане.

У другом сету БиХ је држала прикључак до половине и није допуштала нашима да дођу до осетније предности. На тренутак је затајио сервис код српске селекције, али је Терзић у правом тренутку реаговао тајм–аутом. Полако су ствари долазиле на своје место и како се приближавала завршница сета, тако се и повећавала разлика. Са 22:18 наше су биле пред добитком и ове деонице за 2:0. У трећем Србија није допустила егал ни у једном тренутку, одмах се резултатски одлепила, после је стекла и двоцифрену предност, што је дало могућност тренеру да шансу пружи свим играчицама. После паузе у неколико репрезентативних акција због рођења детета, велики аплауз добила је Стефана Вељковић, средња блокерка. Утакмицу другог кола Србија игра сутра од 21 час против Француске.   

К. Б.

 Србија – БиХ 3:0 (25:11, 25:18, 25:14)

БЕОГРАД: Штарк арена, 3.500 гледалаца, судије: Буркијевич (Пољска), Озбар (Турска).

СРБИЈА: Буша 7, Лазовић, Царић, М. Поповић 5, Мирковић, Огњеновић, Вељковић, Бјелица, Рашић 6, С. Поповић (либеро 1), Бошковић 12, Миленковић 3, Благојевић (либеро 2), Коцић.

БиХ: Параyик 2, Драгутиновић, Божић, Хаyић, Ђапа, Радовић, Радишковић 2, Бегић, Клопић, Селимовић 2, Ивковић (либеро 1), Расидовић (либеро 2), Бабић 2, Бошковић 10.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести