ЕП за одбојкаше: Србија надиграла Немачку 3:0

Мушка одбојкашка репрезентација Србије на старту Европског првенства победила је Немачку са 3:0 (25:21, 25:17, 25:15) у Б групи.
Nemanja Petric
Фото: Немања Петрић, фото: ЦЕВ

У утакмици која је окарактерисана као одлучујућа за прво место наши одбојкаши су почистили тим који је на прошлом Европском шампионату освојио сребро, а уједно се и реванширали за пораз у тадашњем полуфиналу. Није било слабог места у нашем тиму, ниво игре је од почетка до краја био на врхунском нивоу и Немачка се није много питала.

Александар Атанасијевић је с три везан поена отворио сусрет и обезбедио минимално вођство, а нешто касније је другим ас сервисом донео осетнију предности (9:6). После два добра потеза Ковачевића,  повели смо 12:8, али је добро сервирао Фром и вратио Немце на минимални заостатак. Наставио је тандем Атанасијевић – Ковачевић да игра на високом нивоу, а блок Јововића донео је Србији великих 20:16 у завршници уводног сета. Пробали су још једном Немци да се врате у игру, али је Србија имала одличан пријем и сигурн напад за вођство у сетовима.

Добро је наш тим започео други сет, одлични сервиси и игра у пољу, те искоришћене контре Атанасијевића довели су нас до осетне предности (7:3). Поново се Немачка примакла (9:8), овог пута после сервиса Шота, али није то уздрмало Ковачеве изабранике, играли су на високом нивоу. Сервиси Јововића иницирали су нову серију, али је за њу најзаслужнији био активан блок који је донео вођство 14:10. Распуцао се капитен Немања Петрић и повисио предност, блок Подрашчанина готово да је зацементирао освајање другог сета јер је било 21:13, али оно што је било још важније је чињеница да је игра била на врхунском нивоу.

Талас блиставе игре наше селекције се наставио и за трен ока је предност била 7:3, баш као и у претходна два периода игре. Није било слабог места у нашем тиму, а да је близу победе било је јасно када је селектор Немачке Ђани извео најбољег играча Грозера. Ривал српских одбојкаша је само на кратко запретио пошто је два пута блокирао нападе Атанасијевића, али то је било премало да се заустви захуктала машинерија. Распуцани Атанасијевић је наставио без грешке, средњаци су били на нивоу, уз примаче, и зато је селектор Слободан Ковач брзински добио најлепши поклон за рођендан. Заиста је наш тим блистао против Немаца, па се надамо да ће тако и да настави.

М. Ристић

СрбијаНемачка 3:0 (25:21, 25:17, 25:15)

БРИСЕЛ: Градска хала спортова, гледалаца: 400, судије: Акинyи (Турска), Добрев (Бугарска).

СРБИЈА: Околић, Ковачевић 10, Петрић 12, Ћировић, Пековић (л), Крсмановић, Ивовић, Јововић 2, Атанасијевић 14, Лубурић, Мајсторовић (л), Подрашчанин 5, Лисинац 5, Тодоровић.

НЕМАЧКА: Фром 5, Крик 4, Шот 8, Рајхерт (л), Калиберда, Беме 2, Грозер 6, Ценгер (л), Кампа 1, Бреме 1, Хирш 4, Карлицек 4, Бакспелер, Цимерман.

СУТРАШЊИ ПРОГРАМ

А група (Монпеље)

Француска – Грчка (17.15)

Бугарска – Португал (20.45)

Б група (Брисел)

Словачка – Аустрија (17.30)

Немачка – Белгија (20.30)

Ц група (Љубљана)

Русија – С. Македонија (17.30)

Словенија – Финска (20.30)

Д група (Ротердам)

Холандија – Украјина (16)

Црна Гора – Естонија (19)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести