EП ЗА ОДБОЈКАШИЦЕ Србија у полуфиналу, пала Бугарска 3:0 (25:19, 25:18,28:26)

Српске одбојкашице у Анкари су савладале Бугарску у утакмици четвртфинала Европског првенства.
1
Фото: ЦЕВ

Наше одбојкашице су одиграле феноменално овај меч и пласирале се у полуфинале где их очекује победник меча Италија-Русија.

ПРВИ СЕТ 

У неколико уводних поена Бугарке су биле успешније, повеле 6:4, али сјајни сервиси Бошковићеве су Србију довеле у вођство после серије 4:0, али је ривал узвратио истом мером и натњроа Терзића да реагује тајм-аутом.

Мали одмор је затим донео нашу нову серију 6:1 и први пут је Србија повела са три поена вишка (14:11). За разлику од меча у групној фази ова два ривала, наша репрезентација је тада наставила у свом ритму преко расположене Бранкице Михајловић те обезбедила шест поена вишка и убрзо их претворила у вођство у сетовима – 25:19.

Фото: ЦЕВ

ДРУГИ СЕТ

Наставила је Србија у добром ритму, брзо повела 5:1 на почетку другог сета, али се Бугарска вратила у мали заостатак и вратила неизвесност.

Дошло је до конфузије после видео провере, поен је добила Србија и то је било довољно да ривал падне психолошки па је наш тим повео 17:12.

Активирао се тада и блок нашег тима, а преко Михајловићеве и Бошковићеве је наша репрезентација удвостручила предност у сетовима – 25:18.

ТРЕЋИ СЕТ

Свега неколико акција трећег сета је прошло у егалу, а онда су сервиси Тијане Бошковић направили разлику на терену, па је Србија за трен ока имала убедљиву предност 10:5. Узвратиле су Бугарке, сервисима Насје Димитрове се примакле на два поена минуса (11:9), али се распуцала Мина Поповић и брзо се предност Србије вратила на пет поена (15:10).

Смогла је Бугарска толико снаге да још једном проба да се врати у меч, примакла се на пристојнију разлику, учинила завршницу меча интересантнијом, али је поново актуелни светски и европски шампион привео меч крају за пласман у ново полуфинале шампионата Старог континента.

М: Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести