Финале плеј-офа: Војводини НС семе први меч против Партизана

Победом над Партизаном у првом сусрету финала плеј–офа одбојкаши Војводине НС семе повели су у серији и сигурним кораком кренули су по пету узастопну титулу, укупно 18. у историји клуба.
Ф. Бакић/Новосађани направили први корак ка одбрани титуле
Фото: Ф. Бакић/Новосађани направили први корак ка одбрани титуле

Црно–бели су имали најбољу прилику да се први пут ове сезоне домогну сета против шампиона у другој деоници, али нису истрајали до краја, а када је било најважније Новосађани су били на нивоу.

Домаћи су на почетку имали иницијативу, водили су и три, четири разлике, али су се црно–бели добро држали. Несигурност и више неспоразуми код Воше, која је ипак имала и грешака, допустили су гостима да стигну до егала, а потом и да први пут поведу – 13:14. Чинило се да ће се велика борба водити до краја сета, али су домаћи ипак преко Благојевића поново били на плус четири – 21:17. Морао је да истрчи на терен тада и Бојан Јанић, иначе тренер црно–белих, који је најавио да се нада да неће бити потребе то да ради, јер у игру улази само када његов тим губи. На кратко је тргнуо екипу, али за Благојевића није било решења. Нанизао је три поена за сет лопту, а тачку на ову деоницу ставио је асом Буша – 1:0.

Фото: Ф. Бакић/Војводина НС семе - Партизан

Најбољу прилику имали су црно–бели у другом сету када су диктирали темпо, водили су по три поена разлике, па је Бошкан морао да реагује тајм–аутима и променом коректора. Буша је своју прилику искористио одлично, а у неизвесној завршници на висини задатка су били Машуловић и Перић, који је одсервисао два аса, један за добитак сета – 2:0. Пали су у игри гости, па је главну реч у трећем водила Војводина, која је неколико претњи брзо отклонила и рутински завршила посао. Времена за одмор нема, јер је друга утакмица већ сутра у Београду од 19 часова и Новосађани ће урадити све како би узели брејк и у евентуално трећој, на домаћем терену, пробали да освоје пехар.

Војводина НС семеПартизан 3:0 (25:19, 25:22, 25:20)

НОВИ САД: Мала дворана Спенса, без присуства публике, судије: Јанковић, Петровић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 5, Брборић (либеро 2), Чубрило, Бајандић 5, Ковачевић, Негић (либеро 1), Машуловић 8, Бошњак, Буша 9, Благојевић 10, Пришић, Тодоровић 2, Рудић, Перић 19.

ПАРТИЗАН: Арсеноски 1, Допуђ, Јовановић, Мариновић 4, Лекић 4, Копривица 8, Хузејровић, Јанковић 6, Сташевић (либеро 1), Младеновић (либеро 2), Цветковић, Петровић, Пепић 16, Јанић 2.

К. Бугарски

Naš tim siguran u prvoj utakmici finala za 1:0 u seriji.
Posted by Odbojkaški klub Vojvodina on Субота, 03. април 2021.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести