Војводина изједначила у финалној серији плеј-офа против Звезде

Одбојкаши Војводине савладали су Црвену звезду у финалу плеј-офа резултатом 1:3 и реванширали се за пораз у претходној утакмици . Први сет добила је Звезда резултатом 25:22. Следећа три сета припала су Новосађанима резултатом 14:25, 17:25, те 15:25.
1
Фото: Dnevnik.rs

Почетак утакмице протекао је у изједначеној борби, прва се „одлепила“ Звезда асом Павловића (7:5), али је уследила серија гостију од 4:0 и кратки преокрет јер је домаћин узвратио сервисом и поново имао предност на обавезном одмору (12:10). Наставили су Београђани да бомбардују са сервиса (Додић) и повисили предност на четири поена (14:10).

Вратила се Војводина блоком Ковачевића и контром Мехића, а после грешке Павловића и блока Тодоровића, Воша је поново повела (18:17). Пуно поена поклањали су Новосађани, док је домаћин био веома дисциплинован и победника уводног сета морала је да одлучи неизвесна завршница. Два аса Нејића донела су три сет лопте Звезди и освајање првог сета – 25:22.

Блок Симића и две грешке домаћих били су довољни за вођство Војводине у другом сету (8:5) и контролу над резултатом, али и најаву боље игре. Блок Ковачевића и ас Кујунџића још су учврстили вођство новосадских црвено-белих (13:8), а блоком Мехића и асом Вучићевића дошли су до седам поена вишка (17:10). Коначно је шампион заиграо како уме, појачао је сервис и то је донело резултат, а домаћи тренер Кукањац је посегао за изменама. Није то помогло, Воша се захуктала и веома брзо освојила сет и то двоцифреном разликом – 25:14.

Трећи сет је Звезда почела с резервним дизачем, Петровић је заменио Петковића, повела 6:4, али је уследила серија Новосађана од 6:0 на сервисе Мехића у којој се истакао Стеван Симића са два узастопна блока. То је било довољно да актуелни шампион поведе 10:6 и преокрене стање на терену у своју корист. Стабилан је био пријем сервиса Воше и лагано су одржавали рано стечену предност.

Два добра сервиса Вучићевића додатно су покренула Новосађане, контру је искористио Мехић, грешка Додића и блок Симића „погурала“ их је до огромног вођства (18:11). Звезда је била у подређеном положају, до те мере да су се њени играчи споречкали на терену, па су уследиле измене које нису донеле готово ништа. Без по муке су новосадски црвено-бели привели сет крају и преокренули резултат у сетовима – 17:25.

Почетком четвртог сета евидентна је била фрустрација домаћина, а због неспортског понашања Машуловић је добио црвени картон, а надовезао се ас Ковачевића и Воша је повела 5:2. Само на кратко је запретила Звезда, али је правила пуно грешака са сервиса, што је било довољно гостима да, после неколико добрих потеза Стевана Симића, дођу до пристојне предности (10:6).

Ипак, севнула је серија домаћих од 5:0 и вођство, с тим што им је Војводина свесрдно помогла. У наставку се разгоропадио Стеван Симић и подигао зид на мрежи. С три монструозна блока покренуо је екипу, а надовезао се Вучићевић контром и Ковачевић асом за нову огромну предност (19:13). Био је ту крај амбицијама Звезде и у незадрживом лету је Војводина узвратила брејк.

М. Ристић

Црвена звезда – Војводина НС семе 1:3 (25:22, 14:25, 17:25, 15:25)

БЕОГРАД: Хала УСЦ „Вождовац“, гледалаца: 250, судије: Јанковић (Ниш), Петровић (Ужице).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 2, Јевтић (л), Петковић, Ђурђевић, Тадић, Машуловић 14, Петровић,, Нејић 8, Синђелић 1, Јовановић 2, Додић 19, Н. Павловић, Андоновић, Д. Павловић 4.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 17, Вучићевић 13, Фундора, Шкундрић (л), Негић, Ковачевић 9, Вијецки, Кујунџић 9, Костић, Мехић 15, Радевић, Тодоровић 1, Рудић, Перић.

Трећи меч је у Новом Саду 29. априла, од 17.30 часова.

Финална серија

Први меч: Војводина НС семе – Црвена звезда 1:3

Други меч: Црвена звезда – Војводина НС семе 1:3

Трећи меч: Војводина НС семе – Црвена звезда (29. април, 17.30)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести