Финални турнир Лиге нација за одбојкаше: Наши прво с Бразилцима 

Познат је састав група на финалном турниру Лиге нација у француском Лилу, који се одржава од 4. до 8. јула на фудбалском стадиону “Пјер Мороа”.
Marko Podrascanin
Фото: ФИВБ/ Марко Подрашчанин у нападу

Репрезентација Србије играће у А групи са домаћином и селекцијом Бразила.

Изабраници Николе Грбића биће слободни у првом колу, а у другом ће у четвртак, 5. јула, играти против Бразила (20,45). Други дуел ће одиграти дан касније против Француске, такође, од 20,45. У групи Б налазе се Русија, САД и Пољска, а пласман у полуфинале избориће две најбоље екипе из група.

Најискуснији у редовима наше репрезентације Марко Подрашчанин истакао је да је његова екипа сасвим заслужено изборила пласман на завршни турнир и то четврту годину заредом.

„Ништа нам не мења с ким смо у групи. Сваки пут када смо се лако пласирали направили смо лош резултат, као прошле године, а када смо прошли кроз иглене уши дошли смо чак и до злата. Знамо да једна победа у групи доноси полуфинале. Први циљ нам је био пласман на фајнал сикс, што смо испунили, следећи је полуфинале“, рекао је Подрашчанин.

Ако се остваре замисли, требало би да играју четири утакмице у исто толико дана.

„Са Бразилом можемо да играмо, побеђивали смо их доста пута ранијих година, док Французе нисмо већ седам, па је ово прилика да прекинемо ту негативну традицију. Велика срећа и предност у односу на остале селекције је што имамо две екипе, што може доста играча да се промени и одмори, а и сви смо здрави. Надам се да ћемо играти четири утакмице за четири дана. Искрено верујем да ћемо изненадити Француску у финалу, што би био шлаг на торти“, најавио је Подрашчанин.

К. Бугарски 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести