ФИВБ и ЦЕВ обележили 20 година од злата Југославије

ЛОЗАНА: Председник Светске одбојкашке федерације (ФИВБ) Ари Граса да Силва Фиљо и председник Европске одбојкашке конфедрације (ЦЕВ) и почасни председник Одбојкашког савеза Србије (ОСС) Александар Боричић обележили 20 година од златне олимпијске медаље одбојкаша Југославије.
sidnej zlato
Фото: Youtube Printscreen

Како је саопштио ОСС, Фиљо и Боричић су се сликали се у Лозани поред фотографије олимпијских шампиона из Сиднеја и на тај нацин обележили две деценије од златне медаље Југославије, а фотографије су снимљене су Музеју одбојке у седишту ФИВБ у Лозани.

На данашњи дан пре тачно 20 година, 1. октобра 2000. на Олимпијским играма у Сиднеју, мушка сениорска репрезентација Југославије освојила је златну медаљу.

Две деценије од олимпијског злата одбојкаша у Сиднеју

На данашњи дан пре тачно 20 година, 1. октобра 2000. на Олимпијским играма у Сиднеју, мушка одбојкашка репрезентација Југославије освојила је златну медаљу, пошто је у финалу савладала Русију са 3:0 (25:22, 25:22, 25:20).

У полуфиналу Југославија је победила Италију са 3:0 (27:25, 34:32, 25:14) и тако освојила злато после две максималне победе, што је било незабележено у историји Олимпијских игара.

Меч у Сиднеју одигран је пред 10.000 гледалаца, а судили су Хуан Анхел Переира из Аргентине и Бела Хобор из Мађарске.

Тим Југославије чинили су Владимир Батез, Слободан Ковач, Слободан Бошкан, Ђула Мештер, Васа Мијић, Никола Грбић, Владимир Грбић, Андрија Герић, Горан Вујевић, Иван Миљковић, Вељко Петковић и Игор Вушуровић, а селектор је био Зоран Гајић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести