ФИВБ објавио учеснике СП 2022 за одбојкаше

БЕОГРАД: Светска одбојкашка федерација (ФИВБ) саопштила је 24 репрезентације које ће играти на јубиларном, 20. Светском првенству 2022. године за одбојкаше, које ће се одгирати од 26. августа до 11. септембра у Русији.
odbojka
Фото: Freeimages, ilustracija

На првенству ће играти Русија, организатор, Пољска, светски првак, Италија и Словенија (ЦЕВ), Иран и Јапан (АВЦ), Тунис и Камерун (ЦАВБ), Бразил и Аргентина (ЦСВ) и Порторико и Канада (НОРЦЕЦА), представници Континетналних конфедерација, Француска, САД, Србија, Куба, Холандија, Немачка, Мексико, Турска, Египат, Катар, Бугарска и Кина, на основу ФИВБ транг листе.

Жреб заСП 2022. у конкуренцији одбојкаша одржаће се 30. септембра у гимнастичкој дворани „Ирина Винер – Усманова“ у Москви.

Први меч ће се одиграти 26. августа у Санкт Петербургу, а финале 11. септембра у Москви.

На СП 2022 24 екипе ће бити подељене у шест група са по четири тима, а мечеви прве фазе ће се играти од 27. до 29. августа у Москви, Кемерову, Јекатеринбургу, Уфи, Новосибирску и Краснојарску.

Пласман у другу фазу избориће 16 екипа, по две првопласиране селекције из сваке групе и четири најбоље трећеепласиране екипе, које ћее формирати четири групе са по четири тима, а мечеви ће се играти од 2. до 4. септембра у Казању, Калињинграду, Санкт Петербургу и Јарослављу.

Пласман у трећу фазу, која укључује и полуфиналне и мечеве за пласман, избориће шест селекција, победници четири групе и две најбоље другопласиране репрезентације, а утакмцие ове фазе ће се одиграти од 7. до 11. септембра у Москви.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести