ФИВБ: Тежак жреб одбојкаша и одбојкашица за ОИ

БЕОГРАД: Женска одбојкашка репрезентација Србије играће на турниру Интерконтиненталних квалификација за пласман на Олимпијске игре 2020 против Порторика, Тајланда и Пољске, саопштено је из Светске одбојкашке федерације (ФИВБ).
Odbojkasice Srbije
Фото: Одбојкашице Србије, фото: ФИВБ

У квалификацијама учествују 24 најбоља тима са ФИВБ листе осим домаћина Јапана, у шест група, али је у односу на пројектован жреб дошло до мале измене јер се Куба није пријавила, па је у групи са светским и европским првакињама и олимпијским вицешампионка Пољска, 26. са листе.

ФИВБ је најавио да ће до краја јануара одредити домаћине, као и распоред утакмицима на турнирима, који ће се одржати од 2. до 4. августа.

Такође, саопштено је да ће се још пет континенталних турнира одиграти у јануару 2020, као и да ће на њима играти минимум по четири селекције које се нису квалификовале на ОИ.

И мушка Одбојкашка репрезентација Србије у Интерконтиненталним квалификацијама за Олимпијске игре у Токију 2020. године играће у Ц групи против Италије, Аустралије и Камеруна, саопштено је из Светске одбојкашке федерације (ФИВБ).

У Интерконтиненталним квалификацијама играће 24 најбоље селекције са ФИВБ ранг листе, у шест група по четири, изузимајући домаћина Јапан, а само победник избориће пласман на Олимпијске игре.

Квалификациони турнири на програму су од 9. до 11. августа, а ФИВБ је најавио да ће до краја јануара бити познати домаћини турнира, као и распоред утакмица.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести