Гавранчић: Разлика у квалитету

Испоставило се да су одбојкаши Војводине НС семе у Пољској пружили бољу партију него у Спенсу иако су и у том мечу, као и сада, доживели убедљив пораз од Заксе.
Ф. Бакић/ Воша парирала ривалу само у другом сету: Вук Тодоровић
Фото: Ф. Бакић/ Воша парирала ривалу само у другом сету: Вук Тодоровић

У гостима су се Новосађани држали до краја у сва три сета, а у Спенсу су парирали пољском шампиону само у другом. Црвено–бели следеће среде иду на гостовање белгијском Руселару и том утакмицом ће ставити тачку на европску причу ове сезоне.

–  Остаје велики жал што нисмо боље искористили прилику против оваквог противника. Ипак се не игра сваки дан против шампиона Пољске. По мени, требало је мало више да уживамо и да играмо опуштеније, али шта је ту је. То се најбоље видело у првом сету, јер смо баш ушли стегнуто у меч. У другом је било много боље, али, опет, у завршници нам је концентрација мало пала и неким нетипичним грешкама буквално смо поклонили сет противнику. Он је у последњој деоници поново показао класу – прокоментарисао је утакмицу примач Војводине Давид Мехић.

Пред Новосађанима је сада пут у Белгију, на дуел против Руселара с којим су у Новом Саду одиграли одличну утакмицу. Црвено–бели су изгубили после пет сетова (3:2), али су освојили први бод у Лиги шампиона. Такав сценарио са овим ривалом даје и разлог за наду на гостовању. 

– Окрећемо се новим изазовима, остала нам је још једна утакмица и потрудићемо се да завршимо такмичење у Европи победом – поручио је Мехић.

Шеф стручног штаба Синиша Гавранчић истакао је да се у овој утакмици видела разлика у квалитету.

– Само смо у другом сету имали прикључак до завршнице, коју нисмо успели успешно да одрадимо. Слабије смо одиграли него у Пољској, тамо је била равноправнија и боља игра, али шта да радимо. Када се погледа резултат, реалан је, али мислим да смо могли да пружимо бољи отпор и квалитетнију игру – казао је Гавранчић.

Стратег Новосађана подвукао је црту испод досадашњих пет дуела ЛШ. 

– Нама је превасходни циљ био да се пласирамо у групну фазу. Неким утакмицама можемо да будемо задовљни, као оном са Руселаром у Новом Саду, Фридрихсхафеном у Немачкој, па чак и првом у Пољској. Преостаје нам последњи меч у Белгији где ћемо покушати да оставимо најбољи утисак до сада. Потом се окрећемо најважнијим циљевима, најпре је то финале Купа Србије, а потом и завршница домаћег првенства – јасан је Гавранчић.        

К. Б.

Група Е

1. Закса

5

5

0

15:0

15

2. Руселар

5

3

2

9:9

8

3. Фридрихсафен

5

2

3

7:11

5

4. Војводина

5

0

5

4:15

2

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести