„Газета” изабрала најбољу поставу италијанске одбојкашке лиге: Наши играчи најцењенији

Један од најеминентнијих спортских листова на свету “Газета дело спорт”, који велики простор посвећује одбојци и чији суд је изузетно поштован у свету, изабрала је идеалну поставу лигашког дела италијанског шампионата.
marko podrascanin
Фото: Марко Подрашчанин, фото: ФИВБ

У избору најбољих није било много недоумица, а међу идеалном седморком нашла су се тројица репрезентативца Србије: коректор Александар Атанасијевић и средњи блокери Марко Подрашчанин и Срећко Лисинац.

Двојац из Перуђе Атанасијевић и Подрашчанин је лигашки део сезоне завршио на првом месту, а Лисинац је с Трентином на другом месту и до сада је освојио титулу клупског прака света и европски ЦЕВ Куп.

Најбољи дизач у Италији према “Газети” је домаћи играч Симоне Ђанели (Трентино), примачи су рођени Кубанци Османи Хуанторена (Лубе) и Вилфредо Леон (Перуђа), либеро је Масимо Колачи (Перуђа), а најбољи тренер је Лоренцо Бернарди, такође из првопласиране екипе на табели. Атанасијевић је годинама уназад МВП италијанског шампионата, а некрунисана најбоља блокерска диагонала Подрашчанин – Лисинац показала је највише у минулих 26 кола.

М. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести