Грбић: Криво ми је, пробаћемо у јануару

БАРИ: Селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић признао је да му је криво што његов тим није био на неопходном нивоу како би бар на прави начин парирао Италији.
ngb
Фото: EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Италија је у Барију савладала Србију са убедљивих 3:0 (25:16, 25:19, 25:19) и изборила визу за Олимпијске игре у Токију.

"Није ме изненадила игра Италијана, очекивао сам их такве. Знали су да им је овај турнир највећа шанса да се пласирају на ОИ. Криво ми је што ми нисмо одиграли онако како знамо и умемо да бар у егал игри изгубимо, али и покажемо за шта смо способни", рекао је Грбић после утакмице.

Србија ће другу шансу за визу у Јапану имати у јануару наредне године када ће се водити борба за само једно место.

"Веома мали број играча одиграо је свом нивоу и уз њихову игру довели смо до тога да праткично није било ни утакмице. Зато ми је криво. Идемо даље, пробаћемо у јаунару да се квалификујемо за ОИ, а чека нас и Европско првенство да исправимо ствари и уђемо у праву форму".

Одбојкаш Немања Петрић није очекивао тако стегнуту партију Србије.

"Овај пораз боли, веома јако. Очекивали смо јаку утакмицу, али не и да ћемо ми бити у грчу, а они тако агресивни. Пропустили смо шансу, лакши је пут у Италији него у јануару...

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести