И Србија међу домаћинима ЕП за одбојкашице

Руководство Европске одбојкашке конфедерације (ЦЕВ), саопштило је да ће Београд, Пловдив, Задар и Клуж бити градови домаћини 32. Европског првенства у конкуренцији одбојкашица, јавио је поортал Србија данас.
Odbojkašice Srbije Foto: FIVB
Фото: Одбојкашице Србије Фото: ФИВБ

Шампионат Старог континента у Србији, Бугарској, Хрватској и Румунији одржаће се од 18. августа до 4. септембра ове године.

Код одбојкашица, осим организатора, директан пласман на ЕП остварило је осам најуспешнијих селекција са Европског првенства из 2019. године, а то су: Турска, Италија, Пољска, Холандија, Немачка, Русија, Белгија и Азербејџан.

Преосталих 12 репрезентација биће познато после квалификација, које ће се одиграти у мају, док ће пласман изборити по две првопласиране репрезентације из шест група.

Познат је и систем такмичења, па ће се мечеви играти у А групи у Београду, у Б групи у Пловдиву, у Ц групи у Задру и у Д групи у Клужу .

Шампионат стартује 18. августа утакмицама у Б и Д групи и траје до 25. августа, док ће се групе А и Ц премијерно почети дан касније и трајати до 26. августа.

Мечеви осмине и четвртфинала ће се одиграти у Београду и Пловдиву. Полуфиналне утакмице, као и меч за треће место и финале одиграће се у Београду.

У полуфиналу, 3. септембра, играће победници четвртфиналних мечева 1 и 4, односно 2 и 3, док ће се утакмице за медаље, финале и меч за треће место одиграти 4. септембра.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести