Иза Одбојкашког клуба Војводина одличан први део сезоне

У шампионском ритму је први тим Одбојкашког клуба Војводина завршио 2022. годину. Млади радник је почишћен с терена 27. децембра, у реваншу полуфинала Купа Србије и обезбеђена је борба за трофеј, у којој ће се Новосађани састати с Партизаном.
Ф. Бакић/ Максим Буцуљевић (17) задовољан је одрађеним послом
Фото: Ф. Бакић/ Максим Буцуљевић (17) задовољан је одрађеним послом

У Суперлиги је врх табеле резервисан за првака, који у 12 утакмица има 11 победа, од тога 10 у низу. На европској сцени црвено–бели, у групној фази Лиге шампиона, пружају добре партије против искуснијих и јачих екипа. Уписали су и тријумф над француским Монпељеом, док су два пута изгубили од немачког Фридрихсхафена и једном од пољског Јастржебског.

– Задовољан сам првим делом сезоне. Играмо добро у домаћем првенству и успели смо да се одвојимо од других екипа на табели. Месец дана смо чекали реванш полуфинала купа, јер у Пожаревцу нисмо добро одиграли и били смо нестрпљиви да се опет сретнемо с Младим радником, зато што смо знали да смо квалитетнији и колико можемо. Добро играмо и у Лиги шампиона, боримо се, једна смо од најмлађих екипа. Остаје жал за утакмицом против Фридрихсхафена у Новом Саду, када нисмо добро одиграли. Надам се да ћемо у предстојећа два кола извући победу, која би нам била довољна да наставимо такмичење у Европи – сумирао је утиске креатор игре Војводине Максим Буцуљевић.

За Новосађане нема пуно одмора. Наставили су да тренирају, јер их утакмица против Јастржебског у 5. колу Лиге шампиона очекује већ 11. јануара у Спенсу. Имали су један дан слободан за Нову годину и један ће добити за Божић.


Јуниори изнад очекивања

Јуниори црвено–белих, под именом Војводина 2, тренутно су, с осам победа и три пораза, други на табели Прве лиге Србије, која је други најјачи ранг. У неколико наврата нису били комплетни, јер су тројица играча имали обавезе у првом тиму шампиона.

– Презадовољан сам, јер смо аутсајдери у лиги и мало ко је очекивао, осим нас самих и тренера, да можемо да направимо већи успех. Нећемо, међутим, да се задовољимо овим и спремамо се за други део сезоне. У утакмицама у којима смо победили, желели смо да покажемо колико вредимо, а порази су стигли, не зато што су те екипе биле боље од нас, него због тога што смо имали пад концентрације – истакао је Страхиња Ђогић, либеро црвено–белих.


– Задовољан сам како смо подигли форму од почетка сезоне. Из утакмице у утакмицу смо напредовали. Требало је само мало времена да се играчи упознају и да заједно прођу кроз разне ситуације. Добро играмо Суперлигу, има напретка и у Лиги шампиона, а последња утакмица у 2022. години против Младог радника је можда и наша најбоља у протеклих месец дана. Показали смо тада колико можемо, али увек може и мора боље – поручио је шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести