Извучене поуке, одлука у Новом Саду

Само у уводном сету првог меча другог кола квалификација за Лигу шампиона су одбојкаши Војводине НС семе личили на себе, играли изједначено са румунском Аркадом, али је то било мало да се избегне максимални пораз (3:0).
T
Фото: ЦЕВ/ Тројни блок Војводине НС семе чека напад Терзића

Деловали су стегнуто црвено-бели, у неким деловима меча безвољно и уморно, као да им је важност меча оковала руке, а то је искусни домаћин умео да искористи и направи велики корак ка пласману у трећу рунду квалификација.

Заказали су Новосађани у свим елементима игре, други и трећи сет били су пука формалност за Румуне, али одлука ће пасти у реваншу који се игра следеће среде у Новом Саду од 17.30 часова. Далеко од тога да је све изгубљено, потребна је победа Воши од 3:0 или 3:1 како би изборила златни сет, а преко њега и пролаз. Показао је актуелни шампион Србије много пута до сада да има снагу и квалитет за преокрет, ранијих сезона у европским мечевима, ове у домаћем шампионату, па не треба искључити потенцијалну победу. Посебно када се зна да ће Аркаду дочекати пун Спенс, а у тој атмосфери црвено-бели увек пруже максимум, уз наду да ће то бити довољно.

Очекивало се и боље издање румунског шампиона, с обзиром на десет странаца и много уложених средстава, али су читавим током првог меча били недоречени. Ипак, први сусрет није добила Аркада, већ га је изгубила Војводина, па по тој логици, оптимизам је апсолутно оправдан.

- После пропуштене прилике у првом сету, једином у ком смо имали неку игру, где смо парирали домаћину, енергетски смо пали. Имали смо проблема у нападу и зато је победа Аркаде заслужена. Остаје нам реванш, морамо најпре добро да аналаизирамо први сусрет, па да се спремимо за победу у Новом Саду. Нема предаје, а сигуран сам да ћемо на нашем терену играти боље. Оптимиста сам, мислим да има доста простора у игри, пуно елемената које можемо да поправимо и да, уз добру атмосферу, направимо добар резултат – рекао је шеф струке Војводине НС семе Синиша Гавранчић.

Капитен српског шампиона Стеван Симић сматра да ништа није одлучено, да је Воша кадра да направи подвиг и да ће све бити како су очекивали после новосадског дуела.

- Била је то тешка утакмица, имали смо велику шансу у првом сету, 23:23 и контру коју смо пропустили, а Аркада је знала то да казни. Противник је био бољи, нисмо били на препознатљивом нивоу, али верујем да ће то бити много боље на нашем терену уз домаћу публику. Не предајемо се, ништа није изгубено. Сећам се оне године кда смо освојили Челенy куп, имали смо златни сет против Галатасарајом и прошли после пораза у првом мечу, то је један од примера из Европе. Ништа није готово, Аркада је квалитетна екипа, али може с њом да се игра и показаћемо то следеће среде – рекао је Симић.       

М. Ристић

Програм петак

Суперлига (ж) – ЗРЕЊАНИН: Клек Зрењанин – Београд (20), СУБОТИЦА: Спартак – Уб (19).

Суперлига (м) – КРАЉЕВО: Рибница – Војводина НС семе (19).

Прва лига (ж) – СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Срем – Омладинац (19.30).

Прва лига (м) – ПАНЧЕВО: Борац (С) – Смедерево (17).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести