Јака конкуренција на одбојкашком Меморијалу великана: Воша на црти прво Париз Волеју 

Традиционално се пред почетак нове сезоне у Новом Саду организује међународни турнир Меморијал великана у част преминулих легенди клуба и српске одбојке, Жарка Петровића и Радована Дабића.
memorijal
Фото: ОК Војводина НС семе

Овог пута Војводина НС семе успела је да доведе квалитетне госте и чињеница да ће се од сутра до недеље у малој сали Спенса надметати Париз Волеј, немачки Фридрихсхафен и грчки ПАОК показатељ је да је 11. издање Меморијала до сада најјаче и најатрактивније.

– Задовољан сам што су ове екипе пристале да дођу на турнир. Ово је добра провера за нас, али и друге тимове. Имамо прилику да видимо ниво и квалитет у односу на противнике и што је најважније у односу на своје могућности. Исто тако је нама у Војводини драго због величине и снаге турнира, јер се организује у у част двојице наших бивших одбојкаша. Из тог разлога нам је драго што ћемо угостити овакве европске екипе и што ће публика моћи да ужива гледајући квалитетне утакмице – поручио је шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан.

Уз доста промена у саставу, шампион Србије је у склопу припрема одиграо већ два турнира, у Крагујевцу и у Румунији, а како то сваке године бива, последња провера је Меморијал великана.


Позив публици, карта 100 динара

Публици ће моћи да присуствује Меморијалу великана у малој сали Спенса. Карте ће бити 100 динара и сва зарада током три дана такмичења биће уплаћена у хуманитарне сврхе.

– На тај начин и ми желимо, уз помоћ публике, да учествујемо у хуманитарним акцијама. Позвао бих све љубитеље одбојке да дођу и уживају, јер немају често прилику да види овакве екипе на делу – рекао је тренер Војводине Слободан Бошкан.


– Ово нам је сигурно и најозбиљнија провера. Противници су нам три озбиљне екипе и драго ми је што ћемо имати шансу да уживамо у доброј одбојци и прилику да видимо где смо у односу на те тимове. Значиће нам ове утакмице и као озбиљна припрема пред Лигу шампиона од које сви много очекујемо – рекао је капитен црвено–белих Стеван Симић.

Фото: ОК Војводина НС семе

До пре три сезоне дрес Новосађана носио је Миран Кујунџић, који се из Српске Атине отиснуо у француско првенство у ком ће другу годину бити члан Париз Волеја, једног од учесника Меморијала великана.

– За мене је посебан осећај што сам се вратио у Нови Сад и Спенс и што ћу да играм овај турнир, на ком сам учествовао као члан Војводине и освајао га неколико пута. Само сам овог пута на другој страни мреже, али лепо је вратити се. Мислим да ће за мој клуб ово бити добра провера. Још увек нисмо сто посто уиграни, јер су се неки играчи касније прикључили раду, што због репрезентативних, што других обавеза. Ово је права прилика да се уиграмо јер до почетка првенства имамо још мање од три седмице. Утакмице са овако јаким екипама и учесницима Лиге шампиона биће шанса да видимо на чему још морамо да радимо. Очекујем добру одбојку и неизвесне резултате – истакао је Миран Кујунџић.

К. Бугарски

Распоред турнира

Сутра

ПАОК – Фридрихсхафен (16.30)

Војводина – Париз Волеј (19)

Субота

Фридрихсхафен – Париз Волеј (16.30)

Војводина – ПАОК (19)

Недеља

Париз Волеј – ПАОК (10.30)

Војводина – Фридрихсхафен (13.30)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести