Кинескиње освојиле бронзу на СП

Одбојкашице Кине убедљиво су славиле у мечу за бронзану медаљу Светског првенства у Јапану у којем су савладала Холандију.
Meč za bronzu na SP izmedju Kine i Holandije Foto: FIBV
Фото: FIBV

Кинескиње су без изгубљеног сета дошле до трећег места – 25:22, 25:19, 25:14. Холанђанке су највећи отпор пружиле у првом сету када су се добро држале и у самој завршници мини-серијом дошле до потпуног егала и 21:21.

Ипак, одбојкашице Кине су показале класу и решиле први део игре у своју корист, а затим на "крилима" те добре игре без икаквих проблема повеле са 2-0. У трећем сету постојала је само једна екипа, а то је наравно била Кина. Нападима преко средњака и добром игром у блоку Кинескиње су заслужено рутински завршиле меч. 

Холандији је понајвише недостајала добра игра Лонеке Слутјес, убедљиво најбоље одбојкашице екипе на СП, која је подбацила и освојила "само" 14 поена. У победничком саставу истакла се Јингјинг Ли са 20 поена, 11 је имала Јуан Сјиње, као и Гонг Сјангју. 

Кина је освојила своју шесту медаљу на светским првенствима, а прву бронзану. Холандија је четвртим местом у Јапану остварила највећи успех у својој историји.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести