Коља Лазор: Трофеји измакли, сезона задовољавајућа

Мало је недостајало па да Ватерполо клуб Војводина забележи историјски успех и освоји титуле и у мушкој и и женској конкуренцији. Нажалост, Црвена звезда била је успешнија од обе селекције.
Дневник/Ф. Бакић/Коља Лазор
Фото: Дневник/Ф. Бакић/Коља Лазор

Кикс мушког тима против црвено-белих потро је историјску победу извојевану над Партизаном, па је у крајњем збиру црно-бели састав у завршници, у којој се није играо плеј-оф, стигао до новог трофеја. Новосађани су морали да се задовоље вицешампионском титулом, која им није била права сатисфакција за испадање из Регионалне А1 лиге. И док су момци, предвођени са клупе Владимиром Цукићем, играли с осцилацијама, што је и било нормално за млад састав, дотле су девојке, које је са клупе водила Слађана Дрезгић, бриљирале. Женска екипа основана је пре четири године, а ове је просто експлодирала. Новосађанке су биле најпријатније изненађење првенства, у плеј-оф су ушле са прве позиције и све је беспрекорно функционисало до финала са Црвеном звездом. Београђанке су браниле трофеј, али су до тог финала имале негативан скор са Новосађанкама. А онда су пружиле највише, за разлику од Војводине која је у финалу изгорела у жељи да се домогне трофеја. Тако је и женска екипа на крају морала да се задовољи вицешампионском титулом. Зтао су јуниорке узеле злато.

- За нас је ово успешна сезона, ако узмемо у обзир да су нам и мушка и женска екипа освојиле вицешампионске титуле - каже директор ВК Војводине Коља Лазор. - Мало је фалило да и једна и друга селекција освоје трофеј, али у сваком случају морамо да будемо задовољни. Без обзира што остварујемо добре резултате, нема неког помака када је финансирање у питању, како бисмо успели да целу сезону издржимо без трзавица. Једноставно нема заинтересованих људи који би помогли клубу финансијски – каже Лазор.

Војводина традиционално велику пажњу полаже на стручни рад.

- Предузели смо кораке да осим играчког кадра појачамо и стручни рад. Тако ће наш некадашњи тренер Дејан Станојевић као саветник помоћи да подигнемо квалитет млађих категорија, с чијим резултатима нисмо задовољни. Сматрамо да можемо много боље.

Лазор је првенствено мислио на мушке млађе селекције, јер су све женске освојиле медаље. Сениорке су биле друге, јуниорке прве, док је најмлађа селекција била трећа.

- Женске селекције су направиле велики успех, за понос. Познато је да су у ВК Војводина резултати нису припритет, нама је опредељење стварање играча и играчица за наше прве екипе, а онда и за све репрезентатативне селекције.

Да су амбиције Војводине у предстојећој сезони велике говори и чињеница да је екипу појачао Марко Ћук.

- Млада екипа ће добити на искуству, момци ће имати од кога да види и учи како треба да се ради. Прелазни рок је у току, видећемо кога ћемо још ангажовати и какву ћемо сачинити екипу екипу за наредну сезону. У преговорима смо са још неколицином играча.

Осим прилике да се бори за шампионску титулу, Новосађанима ће један од циљева бити и повратак у Регионалну А1 лигу, из које су испали минуле сезоне.

- Амбиције су веће него што су биле до сада, али у свако случају морамо да сачекамо да видимо каква ће екипа бити и тек тада ћемо моћи да причамо о конкретним стварима. Ћук је доведен не да би само направили тај корак више резултатски, већ да бисмо у самој екипи подигли квалитет рада - истакао је Лазор.       

Гордана Маленовић

Признање Ватерполо савеза

Војводина је од Ватерполо савеза Србије добила признање као најактивнији клуб у држави.

- То признање нам веома значи. Без обзира на све проблеме, ми се трудимо да подигнемо рад са млађим селекцијама и да будемо што активнији. Морам да истакнем да без помоћи родитеља и Града не бисмо успели да све програме успешно одрадимо - јасан је Лазор.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести