Коларић и Баста освојли сребро на бич-волеј турниру у Токију

Не престају да изненађују и постижу велике резултате. Још једно вредно светско сребро освојили су наши најбољи одбојкаши на песку Лазар Коларић и Стефан Баста.
Stefan Basta i Lazar Kolaric sa srebrnim medaljama iz Tokija
Фото: Stefan Basta i Lazar Kolarić, foto: FIVB

Иако су поражени у финалу ФИВБ турнира три звездице у Токију од Чилеанаца Естебана и Марка Грималта резултатом 2:0 (21:12, 21:17), ос-тавили су сјајан утисак, јер су заправо изједначили највећи успех у историји српског бич-волеја.

Као и у Лозани пре нешто више од два месеца, застали су у финалу турнира с три звездице, с наградним фондом од чак 150 хиљада долара. Припао им је чек на осам хиљада, али и великих 540 ФИВБ бодова, који ће их додатно померити на светским ранг-листама (требали би да се појаве на 38. месту на свету).

„Вероватно ћемо се попети за десетак места на улазној ФИВБ ранг-листи. Сада смо потпуно сигурни за место у главном жребу турнира у Кини, који су на програму крајем септембра и у првој половини октобра. Од тих турнира крећу квалификације за Олимпијске игре и сваки бод ће бити злата вредан“, подсећа Лазар Коларић.

Направили су велики резултат на токијском песку Коларић и Баста, а уз то, обећали су локалним новинарима да ће се поново видети и то за две године, алудирајући на Олимпијске игре.


База у Новом Саду

Лазар Коларић је открио планове најбољег српског пара у наредном периоду.

„Следи нам жесток рад, да се слегну још неке ствари и биће све супер. Добро је што сада имамо довољно времена за тренинг. Планирали смо да крајем августа направимо камп у Новом Саду, на који ће доћи две-три стране екипе, а који ће нам бити спаринг партнери седам до десет дана. Циљ је да будемо максимално спремни за крај септембра. Одиграћемо наша три турнира, са жељом да освојимо шампионску титулу“, додао је Лазар.


„Рекао сам овдашњим новинарима да ћемо доћи опет на исто место, али за две године! Схватили су поруку и обрадовали се, колико сам могао да приметим. Што се тиче самог турнира, можемо да будемо задовољни. Играли смо у складу с рејтингом, искористили добар жреб, прегрмели тешку суботу и два исцрпљујућа меча против немачких парова. Понестало нам је снаге у финалу, а Чилеанци су потпуно заслужено тријумфовали“, рекао је Лазар.

О недостатку снаге у финалу турнира у Токију, али и плановима за наредни период, причао је и Стефан Баста.

„Признајем, у финалу смо једва стајали на терену. Стигла нас је промена временских зона и климатских услова, потпуно смо пали. Наравно, и на томе ћемо радити, све је ово још једно велико искуство за нас. Не треба да тугујемо, главе горе, имамо за сада фантастичну сезону, морамо да будемо задовољни, јер смо поново обрадовали и себе, али и све људе, који нам помажу. Српској одбојци смо донели трећу ФИВБ медаљу ове сезоне“, подсетио је на крају Баста.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести