Ковач: Да верујемо у себе; Петрић: Немци озбиљан тим

БРИСЕЛ: Одбојкашка репрезентација Србије данас од 15 сати против Немачке почиње наступ на Европском првенству.
kovac, ossrb
Фото: ОССРБ

Шампионат се одржава у Белгији, Француској, Холандији и Словенији, а српски тим игра у Б групи, прво у Бриселу, а потом у Антверпену.

Селектор Слободан Ковач рекао је да његов тим од почетка мора да покаже своје квалитете, јер на самом старту играју са најјачом екипом у својој групи Б.

"Не можемо да уђемо полако у ЕП, већ у првој утакмици морамо да покажемо сав свој квалитет и да покушамо да остваримо што бољи резултат. Биће тешко, али долазимо спремни и одлучни да направимо добар резултат. Да ли ће то бити случај, видећемо на терену. Респектујемо свакога, али прво морамо да верујемо у себе", рекао је Ковач у изјави за Одбојкашки савез Србије.

Примач Немања Петрић истакао је да његове саиграче и њега очекује тешко првенство.

"Немачка је дугогодишњи ривал којег се сећамо из не баш лепих успомене са прошлог ЕП из полуфинала. Озбиљан тим, који годинама показује да игра на високом нивоу, поготово на великим такичењима. Имају квалитетне играче, а и као тим имају добар састав. Морамо да будемо спремни да одиграмо максимално од старта до краја", рекао је Петрић.

Изабраници селектора Слободана Ковача бране бронзану медаљу, а после дуела са Немцима очекују их мечеви против Словачке, Шпаније, Белгије и Аустрије.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести