Ковач: Ми смо екипа, то је најважније

ПАРИЗ: Селектор одбојкашке репрезентације Србије Слободан Ковач, после пласмана у финале ЕП, рекао је да је његов тим успео да наметне добру игру ривалу Француској.
odbojka
Фото: Tanjug (AP Photo/Michel Euler)

Успели смо да их одаљимо од мреже, испоштовали смо то добро. Када је пала концентрација, онда мора тренер да реагује, видите како је испао пети сет. Хвала мом стручном штабу, пре свега кондиционим тренерима који су одрадили свој посао. Два пета сета одиграли смо као да су први, рекао је Ковач после меча за РТС.

Ковач је истакао да су играчи имали сјајну реакцију и да се нису уплашили атмосфере и додао да резултат не може бити бољи.
Тешко је мотивисати играче за сваку утакмицу, мучили смо се, али када је било најважније имали смо једну техничку екипу.

Замерали су нам да немамо примаче, немамо дизача, немамо либера...Онда с друге стране, Французи су феноменални...Ми смо екипа, то је најважније. Даћемо све од себе да се спремимо што боље и да уђемо максимално у меч против одличне екипе Словеније, закључио је Ковач.

Ковачевић: Прелеп осећај победити Француску усред Париза

Одбојкаш Србије Урош Ковачевић, после пласмана у финале Европског првенства, рекао је да је меч пресудио почетак петог сета.

Србија је победила Француску 3:2, а у одлучујућем сету изабраници Слободана Ковача направили су серију од 5:0, која је за домаћина била недостижна.

Пресудило је то како смо почели пети сет. Било је стварно прелепо играти и победити Француску усред Париза. Невероватан осећај, не може да се опише речима. Задовољан сам и поносан на своје саиграче, на цео стаф. Дали смо све од себе и то се исплатило", рекао је Ковачевић после меча за РТС.

Александар Атанасијевић, најефикаснији играч у тиму Србије са 27 поена, истакао је да је оставрена велика победа.

Наш тренер је имао правао када је пре утакмице рекао да ни сам не зна како ћемо играти. Слушали смо шта нам је тренер говорио, одиграли сјајан меч. Треба потпуно да заборавимо ову победу, јер нас чека прелепо финале. Видим да ће бити наше публике, све је спремно за уживање, рекао је Атанасијевић.

Србија ће у недељу од 17.30 играти у финалу ЕП против Словеније.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести