Ковач: Знамо да смо могли више, Петрић: Тешко је

БЕОГРАД: Кад завршиш као четврти на овако великом такмичењу као што је Европско првенство сигурно да остане горак укус у устима. Знамо да смо могли више и да имамо квалитет да урадимо више, изјавио је селектор одбојкаша Србије Слободан Ковач по повратку у БВеоград.
1
Фото: ОСС

Србија је, као бранилац титуле, освојила четврто место, након што је у борби за бронзану медаљу поражена од Пољске (3:0), а претходно у полуфиналу од Италије (3:1).

"Много ствари се поклопило које нам нису ишле на руку и резултат је такав какав је. Жао ми је момака, дали смо све од себе. Разочарани смо, не задовољавамо се да будемо четврти" , рекао је Ковач, а пренео сајт Савеза.

Капитен Немања Петрић истакао је да остаје жал за летом које је екипа провела спремајући се и додао да је тренутни резултат максимум који је тим могао да направи.

"Бити близу медаље сигурно није неуспех. Тачно је да је најтеже бити на четвртом месту, које је најнезахвалније место. Шта је ту је, нама је стварно тешко, јер смо другачије замишљали завршницу овог Европског првенства. Веровали смо и желели, нажалост нисмо успели. Били смо на корак, али наизглед далеко. То је био максимум ове екипе у овом тренутку. Ја сам са једне стране миран и задовољан, јер су сви играчи са стручним штабом дали свој максимум и то је најбољи резултат што смо могли да направимо", рекао је Петрић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести